Word lid van A Capella en zing met ons mee
Profiel
Repertoire
Bestuur
Foto's
Programma
Activiteiten
Contact
Archief
Audio / Video
Jaarmarkt

Nieuws

ZO. 20 MEI, GROTE JAARMARKT LIEROP

Op zondag 20 mei houd mannenkoor A Capella weer haar grote jaarmarkt. In de kom van Lierop zullen 150 marktkramen zijn

>> lees verder

A Capella heeft een nieuwe voorzitter

Tijdens de algemene jaarvergadering van A Capella heeft voorzitter Harrie van der Sanden de voorzittershamer

>> lees verder
Profiel | Repertoire | Bestuur | Foto's | Programma | Activiteiten | Contact | Archief | Audio / Video | Facebook | Inloggen   

Archief

ZO. 20 MEI, GROTE JAARMARKT LIEROP

Op zondag 20 mei houd mannenkoor A Capella weer haar grote jaarmarkt. In de kom van Lierop zullen 150 marktkramen zijn opgesteld met vele spullen die de marktkooplieden te bieden hebben. Op het kerkplein zal veel entertainment en horeca aanwezig zijn, maar ook voor de kleintjes zal er vertier zijn. Kortom een een markt die voor jong en oud toegankelijk is en waar weer vele duizenden mensen op af zullen komen. Voor het huren van een kraam of grondplaats, klik op jaarmarkt 
 

A Capella heeft een nieuwe voorzitter

Tijdens de algemene jaarvergadering van A Capella heeft voorzitter Harrie van der Sanden de voorzittershamer neergelegd. Na 21 jaar vind hij het genoeg en draagt zijn functie over aan de nieuwe generatie. Secretaris Jo Dat sprak een dankwoord naar hem uit voor al die jaren dat hij zich tomeloos heeft ingezet voor de club. Hij heeft altijd gehandeld in het belang van de leden en de club en dat siert hem. Met veel respect van de leden kon hij op gepaste wijze afscheid nemen van deze functie. Een nieuwe kandidaat diende zich aan en met ruime meerderheid werd Klaas Wubs gekozen tot de nieuwe voorzitter van A Capplla. Hij woont in Asten en was tot voor kort nog directeur van KWB Boxtel waarvan hij afscheid nam. Wel is hij nog mede eigenaar van KWB Systems Deurne, waar hij nog enkele dagen in de week werkzaamheden verricht als toezichthouder. Hij zal de kar de komende jaren voor Acapella mede gaan trekken en er een nieuwe wind in blazen. Tevens werd een nieuw bestuurslid gekozen omdat Henk Nijeboer vroegtijdig uit het bestuur stapte vanwege zijn drukke werkzaamheden. Ook hij werd toegesproken door de secretaris, voor al zijn werk en inzet van de jaarmarkt die hij naar Lierop haalde. Nieuwe kandidaat was Erik Hesius die eveneens met meerderheid tot nieuw bestuurslid gekozen werd. Erik is in Lierop een bekend figuur, eigenaar Top Verhuur Catering, hij wil met een jonge en frisse instelling zijn talent als bestuurslid waar gaan maken.
                       De nieuwe voorzitter van A Capella Klaas Wubs
 

Aart van Leeuwen gestopt als actief koorlid.

Aart van Leeuwen is vanwege zijn gezondheid gestopt als actief koorlid, maar is wel commissaris geworden van A Capella. Samen met zijn vrouw Jannie kreeg hij een mooi afscheid met een dankwoord, wat door secretaris Jo Dat naar hen toe, werd uitgesproken. Beiden zijn jaren lang, heel actief geweest en hebben zijn sporen dik verdient voor A Capella. Met een overweldigend applaus namen de leden en de dirigent persoonlijk afscheid van dit zeer verdienstelijk stel.
 

Koorlid Piet van Oosterhout is de nieuwe prins carnaval van Lierop

Op za. 11 nov. 2018 is Koorlid Piet van Oosterhout uitgeroepen tot Prins Carnaval van het rijkdom Lierop. Hij is al meer dan 40 jaar lid van A Capella, maar nu is hij ook een belangrijke man bij de carnavalsvereniging geworden.
Een mooie binnenkomer voor A Capella, want hij heeft al zelf een carnevalskraker geschreven met de tekst '' Hee goade mee, dan goan we carnevallen'' Het lied zal door het koor meerdere malen worden gezongen bij alle gelegenheden die er op de rol staan. A Capella wenst Piet en zijn gevolg heel veel succes met zijn nieuwe rol en zal hem voorlopig nog wel even volgen.
 

Koorlid Willie Donkers benoemd tot erlid A Capella

Za. 25 nov. is tijdens het Ceciliafeest Willie Donkers gehuldigd voor zijn 40 jarig lidmaatschap bij A Capella en tevens benoemd tot erelid. Op een bijzondere wijze heeft hij zich 40 jaar lang ingezet voor het koor, als zanger, klusjesman, vaardigheid en techniek en een zeer harde werker, waar A Capella dankbaar gebruik van heeft kunnen maken. Het erelidmaatschap is hem verleend door het bestuur en voorzitter Harrie van de Sanden heeft de bijbehorende speldjes overhandigd aan zijn vrouw Nellie die hem deze op mocht spelden, waarna ze zelf een mooie ruiker kreeg aangeboden. 
Ook kreeg hij daarbij nog eens de oorkonde voor het erelidmaatschap overhandigd. Een man van Goud voor de vereniging kreeg wat hij verdiend heeft. Het feest werd voorgezet in 't Jagershuis te Lierop en met de felicitaties kon het koorgezelschap met hun partners er een gezellig feest van maken.

Mannenkoor A Capella maakt inspiratiereis

 ''Wie verre reizen doet, kan veel verhalen''
De zomertijd is bij mannenkoor A Capella op zondag 29 oktober afgesloten met een inspirerende en klankvolle dagreis.
Het programma van de dagreis naar de eeuwen oude stad Grimbergen ( B) kenmerkt zich met het muzikaal opluisteren van de H.Eucharistieviering is de imposante kathedraal van de Abdijkerk van Grimbergen. Na de viering dankt Pastor en prior Johan Goossens openhartig het buitenlandse mannenkoor A Capella uit Lierop voor het samen ( muzikaal ) en bijwonen van deze bijzondere Eucharistieviering en nadien van het miniconcert. Onder een intensgehoor heeft Abt Erik De Sutter tijdens de rondleiding, aandacht geschonken aan zijn roeping, het leven en werken van de Norbertijnen. De geschiedenis van de Abdijkerk en het biermuseum is nog nader toegelicht door een tweetal gidsen.
Natuurlijk kan het 'klankje' bij het bekende 'Gimberger' drankje of frisje met de ( ere ) gasten in de herberg niet achterwege blijven.
De inwendige mens is een mooi moment om 's avonds deze sprankelende dag nog eens de revue te laten passeren. Met de vele verhalen van de dag dankt het bestuur de genodigden voor de grote betrokkenheid, het enthousiasme, de klankvolle gezangen in de viering. En... de bereidwilligheid om achter de schermen ook een stevige hand uit te steken om alles verantwoord te laten verlopen.
Onder de klanken van ''Hee Gaode Mee'' heeft de luxe touringcar bus het gezelschap weer terug gereden naar de Koepelkerk in Lierop
 
 

Oud lid A Capella Martien van Horik overleden

Op maandag 9 oktober 2017 is oud lid Martien van Horik overleden.
Hij was van 1972 tot 1996 lid van A Capella en behoorde tot een zeer actief en gedreven lid. De uitvaartplechtigheden zullen op vrijdag 13 oktober 10.30 uur plaats vinden in de Koepelkerk van Lierop. Mannenkoor A Capella wenst de Familie van Horik, heel veel sterkte met dit verlies.
 
Uitvaartplechtigheden: Op vrijdag 13 okt. heeft A Capella haar muzikale bijdrage verleend tijdens de H. Mis. Onder grote belangstelling hebben de kinderen en kleinkinderen het levensverhaal van Martien laten horen en heeft Lierop afscheid genomen van een man die zeer actief in de samenleving stond.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Actie Spar Lierop

Vanaf ma. 9 okt. is er bij de Spar in Lierop een grote actie voor verenigingen begonnen i.v.m. het 10 jarig bestaan van de supermarkt. Als je er een boodschap gaat doen kun je de kassabon in de inname box van A Capella deponeren. A CAPELLA ON TOUR 2018 hiermee steun je onze verenigeng.

Zomerse dag in de Peel

Mannenkoor A Capella heeft zondag 3 september rond het middaguur een muzikaal optreden verzorgd in het drukbezochte Toon Kortoomspark te Griendtsveen.
 
Het Toonkortoomspark biedt niet alleen veel faciliteiten aan bezoekers en gasten, maar ook aan culturele verenigingen, waaronder koor en muziekgezelschappen. Met veel elan en geestdrift heeft mannenkoor A Capella een aantal werken uit de nieuwe theatershow On Tour 2018 uitgevoerd. Het concert werd goed uitgevoerd en werd afgesloten met het lied "Hey gaode de mee" waarin de toeschouwers zich wel konden vinden en heel toepasselijk was voor dat mooie park in de Peel.
De gastheer verraste het koor met een heerlijke kop soep en zo kon A Capella terug zien op een mooie zomerse dag in de Peel met klankvolle chansons.
 
 

A Capella in het Toon Kortoomspark

Zondag 3 sept. zal A Capella een uitvoering geven in het Toon Kortoomspark te Griensveen. Van 11.00 uur tot 13.00 uur zal het koor een start maken met zijn nieuwe uitdaging A Capella On Tour 2018, waarvoor ze op zoek zijn naar mannen die willen zingen. De mannen die dat willen kunnen op ma. 28 aug. kennis maken met het koor in De Vurherd te lierop waar de eerste repetitie van het seizoen weer van start zal gaan, aanvang 20.00 uur.

 

Medeoprichter A Capella, Sjaak Gubbels overleden

Donderdag 3 augustus 2017 is Sjaak Gubbels in Huize Witven vrij plotseling overleden. De medeoprichter van A Capella is 25 jaar secretaris / penningmeester geweest. Ook de vlooienmarkt en de boekenmarkt was voor Sjaak het paradepaardje van de club.
Erelid en lid in de orde van Oranje Nassau, een man met het hart op de juiste plek, die heel veel voor de gemeenschap van Lierop en met name voor A Capella betekend heeft.
 
Op di. 8 augustus heeft A Capella onder grote belangstelling de uitvaartplechtigheden bijgewoond en de H.Mis gezongen.
Zijn levensverhaal verteld door zijn kinderen en kleinkinderen en met een slotwoord door de dirigent van het koor Theo van Heugten hebben we afscheid genomen en heeft de familie hem begeleid naar het crematorium te Heeze. A Capella wenst Dora en de kinderen met hun partners en de kleinkinderen en hun partners heel veel sterkte voor de komende tijd.
Sjaak is er niet meer, maar in mannenkoor A Capella zal hij voort blijven bestaan.


 
 
 
 
 
 
 
 

Een nieuwe muzikale ontmoeting in "De Ontmoeting"

Op maandag 17 juli heeft mannenkoor A Capella voor een groot gezelschap een aantal nieuwe nummers gepresenteerd uit hun nieuwe show Mannenkoor A Capella on tour 2018. De voorstelling is gegeven op het riant en gezellige terras van het café "De Ontmoeting" aan de Hoge weg te Lierop. Een achttal zangers spande de kroon met zijn verrassend optreden. Tevens is het koorgezelschap op zoek naar nog meer mannenstemmen, die dit vitale koor willen ondersteunen.
 
Patrick Breedveld benoemd tot commissaris
De nieuwe uitbater Patrick Breedveld van café De Ontmoeting heeft te kennen gegeven om commissaris te worden van mannenkoor A Cpapella. Het koor dankt hem voor de warme support en ook andere collega commissarissen hebben hun waardering uitgesproken over het leuk en gevarieerde programma van deze avond.
 
Presentator Erik Hesius herhaalde met een extra toegift van het koor, mannen die willen zingen zijn welkom op maandagavond 28 aug. om 20.00 uur in gemeenschapshuis De Vurherd. Maar nu eerst een fijne en gezellige vakantie.

 
 
 
 
 

A Capella geeft miniconcert bij De Ontmoeting te Lierop.

Op  ma. 17 juli geeft A Capella een miniconcert bij De Ontmoeting te lierop ter afsluiting van de laatste repetitie voor de vakantie en in het kader van de ledenwerving. In okt. 2018 gaat A Capella met het thema On Tour en zal tijdens het concert al een aantal liedjes zingen die voor dat concert op het programma staan. Het miniconcert begint om 20.30 uur en iedereen is hartelijk welkom. Wie van zingen houd kan zich bij ons aanmelden onder het motto voor mannen die willen zingen.
 

Geslaagde jaarmarkt A Capella

Op zondag 21 mei was het gezellig druk in Lierop, met zo'n 6500 bezoekers kan A Capella terug zien op een zeer geslaagde jaarmarkt. Ook op het horeca plein bij de Koepelkerk was het zeer druk, waar met veel entertainment er een gezellige happening te beleven viel. De marktkooplieden hadden geen klagen en de verkoop verliep voortreffelijk. In de straten rondom de markt was van alles te beleven waar de straatzangers en de countrydansers van zich lieten horen. De jaarmarkt zal de komende jaren dan ook zijn voortzetting hebben en op de derde zondag van mei vast op de agenda staan van mannenkoor A Capella.
 

Jaarmarkt

Jaarmarkt Lierop

Jaarmarkt Lierop een zonnig en kleurrijk evenement, dat met vele handen en door eendrachtige samenwerking tot stand is gekomen.
 
Dank aan iedereen, die in welke vorm, hoe dan ook heeft meegewerkt aan het doen welslagen van dit evenement.
 
U was een dankbare gast, bezoeker en medewerker, die heeft meegewerkt bij de realisering van dit evenement.
 
Mannenkoor A Capella ziet met u weer uit naar de Jaarmarkt 2018.
 
Nogmaals dank voor uw enthousiasme en warme support.
 
Mannenkoor A Capella
 
Voor een indruk van de Jaarmarkt 2017 klik op
https://photos.google.com/share/AF1QipOpDHFoeIa0w43whC4DotRgxqBYkrqHNW-QCVmmn7ZVKOQJ831vggNGMENGFLkiEQ?key=eDIwYnNoM3dDZjFLaHhzYkw4THdyS3p5Zkd3MU5n

Raboclubkascampagne

Donderdag 6 april gaat de raboclubkascampagne weer van start. Je mag dit jaar maar 1 stem per vereniging uitbrengen, dus hebben wij uw stem meer dan hard nodig. We moeten meer dan 50 stemmen hebben om geld te ontvangen anders doen we niet mee. Dus breng uw stem uit op mannenkoor A Capella.

 

Zondag 21 mei jaarmarkt A Capella

Zondag 21 mei zal er in de kom van Lierop een grote jaarmarkt worden gehouden. Er zullen zo'n 150 kramen staan die zowel door marktkooplieden als door mensen die hun eigen spulletjes willen verkopen gehuurd worden.
 
 
 
De kosten voor een kraam van 4 meter met bovenzeil bedragen 35,- euro. Een grondplaats van 4 x 2 m kost 20,- euro.
 
Inschrijven kan voor 15 mei bij Bloemisterij Harrie Gubbels Hogeweg 1B te Lierop via dit inschrijfformulier of via Jaarmarkt zie icoon linkerkolom. Betalen kan per bank NL31RABO0140218041 tnv Capella, waarna u een bevestiging ontvangt.
 
Het kerkplein zal omgetoverd worden tot feestplein met veel entertainment, kinderattracties en een horeca gelegenheid waar u gezellig kunt vertoeven. Er worden rond de 6000 bezoekers verwacht en er zal voldoende parkeergelegenheid zijn waar u tegen betaling van 3,- euro met consumptiebon uw auto kunt parkeren.
 
De organisatie is in handen van mannenkoor A Capella, info: Henk Nijeboer tel.0653122857 marktleider.

Koorlid Toon Hesius in memoriam

Wo 18 jan. 2017 deelde de familie Hesius, het bestuur van A Capella mede, dat koorlid Toon Hesius om 14.45 uur overleden was, na rustig te zijn ingeslapen, aan de gevolgen van zijn slopende ziekte, die hij op een bijzondere wijze gedragen heeft.  Toon was 20 jaar, een zeer trouw lid van A Capella en een bijzonder goede 1e tenor die de hoogste noot kon zingen.
 
Op maandag 23 jan.2017 heeft A Capella de uitvaartplechtigheden met het voltallig koor en een muzikale bijdrage in de Naam Heilige Jezus kerk te Lierop, afscheid genomen van een zeer gewaardeerd lid. Voor een overvolle kerk kon voorzitter Harrie van der Sanden zijn dankwoord uitspreken  naar zijn  vrouw Anneke, de kinderen en hun echtgenoten en al zijn kleinkinderen, voor een lid dat op alle fronten zijn bijdrage aan het koor heeft geleverd.
 A Capella zal hem gaan missen met al zijn humor en positieve instelling die hij voor het koor had. Het bestuur en de leden wensen Anneke, de kinderen en hun echtgenoten en de kleinkinderen, heel veel sterkte toe voor de tijd die komen gaat. Toon wat heb je het goed gedaan, je was een fantastisch lid.

 
 
 

Huldiging jubilarissen en ereleden

Zaterdag 26 nov. 2016 heeft A Capella de jubilarissen Sjaak Gubbels en Albert Hendrikx, beiden 50 jaar lid tijdens het jubileumfeest gehuldigd. Uit handen van Voorzitter Harrie van der Sanden en secretaris Jo Dat ontvingen zij het ereschildje, de oorkonde en het robijnen speldje met de achtste noot en werd Albert Hendrikx erelid gemaakt. Sjaak Gubbels heeft deze titel al maar kreeg toch de bijbehorende oorkonde. Ook werden er een aantal leden erelid gemaakt, te noemen Jan Aben, Piet van Mill, Ad van der Zanden, Frits van der Schouw, Theo van Heugten, Peter van Schalen, Huub van den Eikhof, Piet van Oosterhout en Harrie van der Sanden. zij allen kregen ook een oorkonde en de robijnen speld met de achtste noot. Harrie van der Sanden werd door Jo Dat tot erelid benoemd omdat hij dit zelf niet kon doen. De rest van de leden kregen ook allemaal een zilveren speldje met de achtste noot in het kader van het 50 jarig bestaan.  Tevens kreeg Albert Hendrikx uit handen van wethouder Maas de vrijwilligersschaal voor zijn grote inzet en muzikale inbreng van de vereniging die hij al 50 jaar lang trouw is gebleven, waarbij burgemeester Veltman lovende woorden voor het koor uitsprak. En om het nog wat mooier te maken werden zowel Sjaak als Albert ook nog eens door de muziekbond Rebo gehuldigd met een jubileumspeld en de daarbij behorende oorkonde. Hierna volgde de receptie en vele verenigingen en de Lieropse bevolking brachten hun felicitaties over aan de jubilarissen maar ook aan het bestuur van A Capella vanwege het 50 jarig jubileum.  De receptie werd afgesloten meet een prachtig lied waarvan Frits van der Schouw de tekst had geschreven genaamd ''ONS DORP'' wat over de geschiedenis van A Capella ging en met een luid applaus werd gehonoreerd. Tijdens het warm buffet werd er nog een lied gezongen, eveneens geschreven door Frits ven der Schouw, maar ditmaal ging het alleen maar over de jubilarissen, waarbij Frits veel complimenten in ontvangst mocht nemen. In de avonduren werd het feest voort gezet met entertainment waar Tonny Wijnands het geheel met veel zang en de slappe lach, alles compleet maakten. Rond de klok van 23.00 uur werd het feest afgesloten en kan A Capella terug zien op een van de mooiste dagen uit zijn geschiedenis.
 
 

Geweldige jubileumrevue A Capella

Voor een stampvolle zaal Nellie van Oosterhout heeft mannenkoor A Capella afgelopen zaterdagavond 5 nov. een geweldige jubileumrevue weten neer te zetten. Het publiek genoot met volle overtuiging van alle uitvoeringen die het koor zelf had bedacht in een omgetoverde zaal de jungle met de woorden BEREGOED. Onder leiding van Marion van Eijk, het Combo, dat speciaal door haar zelf was samengesteld, Maria van Gastel die de choreografie in handen had en Presentator Tony Wijnands was het een spetterende show. Hierover zal nog lang worden nagepraat in de gemeente Someren en omgeving, waar het mannenkoor A Capella met heel veel trots op terug kan zien. 

 
 

Jubieummis A Capella 50 jaar.

Zondag 16 okt. heeft A Capella haar jubileummis uitgevoerd.
Vanaf cafë / zaal van Oosterhout werd het koor door de Lieropse gildes in een stoet naar de Koepelkerk geleid. Voor een volle kerk trok de stoet met het geroffel van de trommen en zang van het koor naar binnen. Het was een mooie viering met veel zang en lovende woorden van pastoor Zwirs die voor A Capella zijn waardering uitsprak voor al die jaren van trouw om al 50 jaar lang in kerk van Lierop te zingen en hij een oorkonde aan Voorzitter Harrie van de Sanden overhandigde en eindigden met de woorden BEREGOED. Ook de Voorzitter sprak zijn woord van dank uit aan de Gildes en de Lieropse bevolking, waarin hij ook de oprichters Kapelaan Stultiëns, Jan van de Ven en Sjaak Gubbels vernoemde en de laatst genoemde al 50 jaar lang lid is en nog altijd in ons midden is.
Maar ook dat koorlid Albert Hendrikx eveneens al 50 jaar in de kerk de hoogste stem heeft gezongen. Met een luid applaus en het lang zullen ze leven lieten de bezoekers weten dat A Capella een zeer gewaardeerd koor is voor de Koepelkerk te Lierop. Ook kerkdirigent Theo van Heugten en organist Peter van Schalen hebben veel werk verricht, om de viering tot een succes te maken. Na de H.Mis werd er op het kerkplein door Gildes een vendelgroet voor A Capella ten uitvoer gebracht, wat heel bijzonder is, waar het koor heel trots op kan zijn. Het geheel werd afgesloten met een aangekleed kopje koffie in café van Oosterhout en iedereen met een voldaan gevoel kon terug zien op een geslaagde viering van de jubileummis.
 

Uivoering Revue Beregoed in patronaat Mierlo

Op za. 30 okt.2016 was A Capella te gast in het patronaat te Mierlo.
Voor een dankbaar publiek werd het programma Beregoed uitgevoerd, wat tenslotte op za. 5 nov. de grote jubileumrevue moet gaan worden. 
Door veel op te treden kan het koor de puntjes op de i gaan zetten en zullen we er een mooie happening van gaan maken.
 

5 nov. 2016 jubileumrevue A Capella


 
 
 

Jaarmarkt 2017

De jaarmarkt voor 2017 is vast gelegd op zo. 21 mei 2017.
 
De organisatie is in handen van mannenkoor A Capella

Afsluiting repetities bij pastoorke op Moorsel.

Ma. 18 juli was de laatste repetitieavond voor de vakantie en die heeft A Capella afgesloten met een tray out van de revue die ze op 5 nov. gaan uitvoeren n.a.v. het 50jarig jubileum. Het was een gezellige happening en een mooie afsluiting van het seizoen. Er werd goed gezongen en het speciale groepje dat volop bezig is, om de revue wat extra kleur te geven kwam ook al heel aardig voor de dag. Met deze avond is er toch nog een nieuw concept geboren i.p.v. de voorheen jaarlijkse fiets tocht en barbeque avond.
 
 
 

50 jarig jubileum pastoor Jan Zwirs

Op zondag 10 juli heeft pastoor Jan Zwirs zijn 50 jarig jubileum gevierd.
Een man die we ook wel de vriend van het volk kunnen noemen, want hij heeft voor elk mens wel een luisterend oor en kan ook met iedereen praten.
Het was dan ook zeer druk in de H.Mis die om 10.30 uur begon, met veel lovende woorden, mooie gezangen waarvan A Capella deel uit maakten en van zich liet horen. Na de mis was er in de pastorietuin een receptie en groot feest waar de burgemeester en vele andere sprekers de pastoor toespraken.
Ook was er nog een serenade van de harmonie van Lierop. Vele bezoekers wisten de weg naar de tuin te vinden om de felicitaties aan Jan Zwirs over te brengen en hem persoonlijk de hand te schudden. Het was een prachtig feest en en heel Lierop kon daarvan mee genieten, een feest dat deze man verdiende na al die jaren dat waarin hij zoveel voor de samenleving, waar dan ook op de wereld, betekend heeft.
 
 
 
 
Voor meer foto's zie link naar foto's.
 

Geslaagde Jaarmarkt en Jubilerende korenmis

Beiden evenementen zowel de Jaarmarkt als de jubilerende korenmis, die op zondag 22 mei gehouden zijn, mogen gezien worden als zeer geslaagde evenementen. Het straatbeeld en de pastorietuin waren omgetoverd tot een kleurrijk podium met veel ambiance, waar heel veel bezoekers op af waren gekomen. De dag begon al vroeg met het opbouwen van de marktkramen waarna om 9.30 de kerk al bezet was met Gospelkoor Ringshout uit Gemert, die met hun liederen vooraf aan de H. Mis zijn stemmen lieten horen. De jubilerende koren opende om 10.00 uur de mis en op beurten van gezangen werd het een mooie muzikale bijdrage die gezamenlijk werd uitgevoerd. Rond 11.30 was er nog een miniconcert in de pastorietuin, waar wederom met alle koren en de bezoekers onder het genot van een kopje koffie met een broodje en een beschuit met aardbeien het feestelijk gebeuren werd afgerond. Door de weersomstandigheden werd het programma wel wat ingekort. Tussen al dit gebeuren door was de jaarmarkt al in volle gang die ook om 10.00 uur van start was gegaan. Ondanks de minder goede weersomstandigheden was het behoorlijk druk en liep het verkeer tijdelijk vast. De marktkooplieden en verkopers van de gehuurde kramen hadden niet te klagen, want de verkoop van spulletjes verliep voortreffelijk. Lierop mag trots zijn met dit nieuwe evenement wat voor velen voortaan jaarlijks terug mag komen. Al met al een zeer geslaagde dag waar de jubilerende koren en met name A Capella met een goed gevoel op terug kan kijken. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lierop pelgrimerend op pad

Al vroeg in de zondagochtend gaan jaarlijks in de tweede week van de Mariamaand, de pelgrims uit Lierop gezamenlijk te voet, per fiets of per auto naar de in de buurt gelegen bedevaartsplaats Ommel.

In het genadeoord, waar Maria, de Troosteres in elke nood’ wordt vereerd, heeft mannenkoor A Capella op de 'Lieropse dag', zondag 8 mei,de vaste- en wisselende gezangen verzorgt bij een van de volgende Heilige Eucharistieviering (om 09.30 uur), waarin kapelaan Overbeek is voorgegaan.

Aan het einde van de viering dankte de hoofdcelebrant het koor uit Lierop voor de mooie pelgrimsliederen over Maria, de Moeder van God. Een mooi teken om op deze wijze Moederdag te vieren.

Een welgemeend applaus klonk er van de talrijke pelgrims voor deze mooie verzorgde Eucharistieviering waarin met zang en gebed hulde en dank werd gebracht aan Maria, de Troosteres in elke nood.

 
 
 

Lierop ter bedevaart

Zondag 8 mei. Moederdag, gaat Lierop ter bedevaart naar het genadeoord Ommel, waar Onze Lieve Vrouw van Ommel wordt vereerd. Bij Maria, de Troosteres in elke nood, vinden veel pelgrims in hun gebeden veel troost en bemoediging.

Al vroeg op dag woont de eerste groep pelgrims uit Lierop de H. Mis bij. De zondagviering van 09.30 uur wordt tenslotte nog opgeluisterd door het jubilerende mannenkoor A Capella uit Lierop.

22 mei 2016 Jubilerende korenmis, Tuinconcert en Jaarmarkt A Capella.

 
       Gospelkoor Ringshout uit Gemert
 
Vanaf 9.30 uur kan er in de kerk al geluisterd worden naar het Gospelkoor uit Gemert. Om 10.00 uur zal de H. Mis aanvangen, die gezamenlijk zal worden uitgevoerd door Ameezing 70 jaar, De Koepelzangers 40 jaar en A Capella 50 jaar. Na de H.Mis zal er in de pastorietuin een koffieconcert gegeven worden wat wederom samen word uitgevoerd en ook het gospelkoor zal zich laten horen. Vanaf 10.00 uur zal een groot deel van Lierop zijn afgesloten omdat A Capella een mega jaarmarkt gaat organiseren. Er zullen ruim 150 marktkramen in de straten van Lierop staan die bezet zullen worden door de echte marktkooplieden en op het terrein van Zaal Nellie van Oosterhout zullen ook nog eens ruim 20 kramen staan, die verhuurd zullen worden aan mensen die zelf hun zolder op willen ruimen en zijn spulletjes willen verkopen. De huur van de kramen 4 meter lang en kosten 30 euro per kraam en er kan al worden ingeschreven bij Bloemenwinkel Susan en Harrie Gubbels aan de Hoge weg 2, wees er snel bij want op is op.
Ook voor de jeugd zullen er een aantal attracties zijn, zoals een draaimolen,  suikerspin ed. Het zou op 22 mei wel eens heel druk kunnen worden in ons kleine dorp Lierop.

A capella ook in de picture bij andere organisaties

Dat A Capella beschikt over goede zangers blijkt wel uit het feit dat er een aantal zangers zal meedoen aan het passiespel dat op vrijdag 18 en zaterdag 19 maart plaats vind in de Koepelkerk van Lierop en wat totaal is uitverkocht.
Ook bij het Shantykoor wat door De Koepelzangers word georganiseerd zijn een groot aantal zangers gevraagd om hun stem te laten meeklinken met de zeemansliederen, wat op zondagmiddag 17 april gehouden zal worden in zaal Nellie van Oosterhout te Lierop. Mooi dat A Capella zich kan inzetten voor de samenleving en via deze weg haar steentje bij kan dragen.
 
 
 
 
 
 
 
Prachtige beelden van het spel met Piet van Oosterhout en Theo van Heugten van A Capella, in een van de rollen die zij mochten uitvoeren.
 
 

 

A Capella verzorgd miniconcert in De Nieuwenhof Deurne

Op maandag 22 feb. 2016 heeft A Capella een miniconcert gegeven aan de bewoners van verzorgingstehuis De Nieuwenhof in Deurne. Met een aantal liederen uit hun Jubileumconcert en de bekende meezingers was het voor de bewoners een aangename happening en werd het voor deze mensen een vrolijke avond. Veel lof voor de vrijwilligers en A Capelle die zich sociaal instellen voor de samenleving. Het geeft veel voldoening om dit te kunnen doen, in een tijd dat de zorg steeds verder achteruit begint te lopen

Jubilerende koren plaatsen spandoek op kerkplein

Do. 18 Feb.2016 Heeft A Capella samen met De Koepelzangers en Ameezing een mega spandoek op het kerkplein geplaatst en daarbij de pers uitgenodigd om in de publiciteit te komen in dit bijzonder jaar, omdat alle drie de koren een jubileum te vieren hebben. Ameezing 70 jaar,  A Capella 50 jaar en De Koepelzangers 40 jaar. Er was veel pers aanwezig en er zijn veel foto's gemaakt, waarbij ook de nodige interviews zijn genomen met de besturen van de jubilerende koren. Het spandoek zal heel het jaar blijven staan, zodat iedereen kan zien dat Lierop zingt en een heel muzikaal dorp is.
 

A Capella zingt carnavalsmis.

Zondag 7 feb.2016 heeft A Capella met veel bravoure de carnavalsmis gezongen. Het was een kleurrijke vertoning in de Lieropse koepelkerk.
In samenwerking met de blaaskapel werd het een goed uitgevoerde muzikale bijdrage voor de kaauw voetjes uit Lierop. De prins, de jeugdprins en de pastoor wisten er met de juiste woorden een aangename mis van te maken. Het is mooi dat pastoor Jan Zwirs de samenwerking met kerk en carnaval op zulke bijzondere wijze weet samen te smelten.
 
 
 

Uitvaartplechtigheden Frans van de Zanden

Op vrijdag 22 jan 2016 heeft A Capella op een bijzondere wijze afscheid genomen van ons trouw lid Frans van de Zanden. In samenwerking met het Gilde Onze Lieve Vrouw van de Zeven Weeen hebben de plechtigheden plaats gevonden in de Heilige Naam Jezuskerk te Lierop. Met mooie gezangen en vele lovende woorden van alle sprekers die veel waardering hadden voor een man met veel allures. Behalve een goede zanger was hij ook een goed vakman, een geweldige partner voor zijn vrouw Nellie, een super Vader voor zijn Dochters en een hele fijne Opa voor zijn Kleinkinderen. Hij heeft tot op het allerlaatste moment deel uit gemaakt van het koor en gevochten voor wat hij waard was, maar is tenslotte de strijd verloren. We zullen hem gaan missen zowel als een goed collega zanger maar ook als een man die de handen uit de mouwen wilde steken als daarom gevraagd werd. A Capella wenst Nellie, de Kinderen met hun Echtgenoten en de Kleinkinderen heel veel sterkte voor de tijd die komen gaat. De rots in de branding is er niet meer.
 

 

Koorlid Frans van de Zanden overleden.

Na een slopende ziekte is afgelopen maandag 18 Jan. 2016 Frans van de Zanden overleden. Hij was pas 66 jaar oud, maar toch al 46 jaar lid van A Capella. Onze eerste gedachten gaan uit naar zijn vrouw Nellie, de kinderen en hun echtgenoten en de kleinkinderen. A Capella wenst hen heel veel sterkte voor de tijd die komen gaat. Op vrijdag 22 jan. 2016 om10.30 uur zal A Capella de uitvaartplechtigheden muzikaal opluisteren in de koepelkerk van de Heilige Naam Jezus te Lierop. Verdere berichtgeving rond de uitvaartplechtigheden zullen we later op de site vermelden.  

A Capella zingt de mis in de kapel van het Elkerliekziekenhuis.

Op zo. 10 Jan. 2016 was A Capella te gast in de kapel van het Elkerliekziekenhuis te Helmond. Om 10.00 uur was er een mis voor alle zieken die in het ziekenhuis verblijven en een aantal bezoekers die in de kapel direct betrokken waren deze dienst bij te wonen. Met mooie gezangen en het latijnse Kyrie en Gloria was het een mooie mis en heeft A Capella het jubileumjaar goed ingezet. Mooi dit te hebben kunnen doen voor deze mensen, die vaak via deze weg hun heil proberen te zoeken.
 

Woord, gebed- en communiedienst in Elkerliek Ziekenhuis Helmond

 

Woord, gebed- en communieviering 

 

Zondag 10 januari om tien uur verzorgt het jubilerende mannenkoor A Capella uit Lierop de ‘Woord, gebed en communieviering’ in de Lambertuskapel van het Elkerliekziekenhuis te Helmond.

 

De viering draagt het centrale thema ‘Doop van de Heer’. In deze ‘Woord, gebed- en communieviering’ zal pastoraal werker Marijn Verstijnen voorgaan. De muzikale verzorging is in handen van mannenkoor A Capella onder leiding van Theo van Heugten en organist Peter van Schalen. Zondagmorgen 10 januari voert het koor een aantal meerstemmige werken uit de Missa van C. Jaspers, op 9.

  

Gouden kroonjaar

 

Deze viering maakt deel uit van het 50- jarig jubileum van mannenkoor A Capella. Het koor is uitgegroeid tot een mooi en vocaal koorgezelschap. Al vlug verleende het koorgezelschap medewerking aan diverse lokale, regionale en zelfs internationale concerten en culturele evenementen.

Het koor werkt onder professionele leiding elke maandagavond vanaf 20.00 uur hard aan een repertoire met veel variatie; licht klassiek, populaire muziek en andere geestelijke gezangen. Is uw interesses gewekt, bezoek dan eens de repetities van mannenkoor A Capella in zaal Nellie van Oosterhout te Lierop.

 

 

 

 

 

 

Nieuwjaarshappening voor de allerkleinsten


 

Het muzikale evenement ‘Nieuwjaarshappening voor de allerkleinsten’ vindt plaats op zondagmorgen 10 januari. De uitvoering in ‘De Ruchte’ te Someren begint om tien uur en is gratis bij te wonen.

 

Op deze ochtend gaan de kinderen, in de leeftijd van zes maanden tot vier jaar,  samen met hun papa, mama, oma, opa of een andere volwassene genieten van liedjes, die door muzikant Margriet Ras-Bouten begeleid worden. Deze kleinkunstenaar is afgestudeerd aan het Conservatorium van Tilburg met als hoofdvak ‘Accordeon en Piano’.

“Het belooft  weer een feest van herkenning en inspiratie te worden voor het hele gezin’, aldus de ‘Muziek op Schoot docente Marion van Eijk, die verder ook de algehele leiding heeft van deze Nieuwjaarshappening. De muzikale uitvoering begint om 10:00 uur in het cultureel centrum ‘De Ruchte’ aan de Laan ten Roode 71 te 5711GB Someren.

 

Toegang is gratis

 

Het muzikale evenement ‘Nieuwjaarshappening voor de allerkleinsten’ is gratis bij te wonen. In verband met het gebruik van materialen graag vooraf even aanmelden via info@muziekpalet.nl of  bel naar 0493-495565. (www.muziekpalet.nl).

 

 

A Capella te gast bij KBO Lierop

Woensdag middag 16 dec. 2015 was A Capella te gast bij de KBO Lierop om samen de kerstviering te verzorgen. Pastoor Zwirs deed de aftrap, waarna A Capella hun kerstliederen liet klinken waaronder ook een aantal volksliederen samen met de bezoekers werden gezongen. Ook was er een mooie klucht van de toneelgroep Someren, die met zijn kerstavond de zaal flink aan het lachen bracht.
Voor een volle zaal in de Vurherd was het een gezellige happening waarbij zowel de bezoekers als A Capella heeft kunnen genieten van deze kerstviering.
Lierop is een klein dorp maar groot in het organiseren van activiteiten 
 
 

Geslaagd Ceciliafeest A Capella

Met veel gezelligheid en een goed programma heeft A Capella tijdens het Ceciliafeest, dat zaterdagavond 28 nov. 2015 in cafe Nellie van Oosterhout plaatsvond, een begin gemaakt  van het jubileumfeest 50 jarig bestaan, dat in 2016 van start zal gaan. Ook werd Jubilaris Theo van Brussel gehuldigd vanwege zijn 25 jarig lidmaatschap. Samen met zijn vrouw Ria was het een van de hoogtepunten van de avond en kreeg hij het jubileumbeeldje uit handen van onze voorzitter Harrie van de Sande uitgereikt en was er ook een ruiker voor zijn vrouw. Met lovende woorden van trouwe dienst en de inzet voor alle werkzaamheden die hij het voor het koor heeft uitgevoerd, was Theo in zijn element en hoopt A Capella dat hij nog lang lid mag blijven. De commissarissen, die speciaal waren uitgenodigd kregen het programma voorgeschoteld van het jubileumjaar en oudste lid Sjaak Gubbels, stichter van A Capella mocht symbolisch het thema onthullen in de vorm van een grote beer met de tekst A Capella BEREGOED 2016. Hiermee was de toon gezet voor het feestjaar dat op 22 mei 2016 zal worden ingezet met een gezamenlijke jubilerende korenmis ( De Koepelzangers, Ameezing en A Capella )en  met een koffieconcert in de pastorietuin van de Koepelkerk Lierop. Het was een zeer geslaagde avond die met veel passie en gezelligheid werd gekenmerkt en alle gasten een tevreden gevoel hadden.    
 

Broer van Koorlid Theo van Brussel overleden.

Op Wo. 24 nov. 2015 heeft A Capella samen met het seniorenorkest groot Someren een muzikale bijdrage geleverd aan de uitvaartplechtigheden van Henk van Brussel, de broer van ons Koorlid Theo van Brussel. Het was een zeer indrukwekkend afscheid van een man die veel van muziek hield, wat in alle toespraken ook wel duidelijk werd. A Capella wenst de familie van Brussel heel veel stekte toe, die dit jaar al voor de derde keer een familielid hebben verloren.
 
 

 

Ceciliafeest voor A Capella

Zaterdagavond 28 nov. 2015 houd A Capella het jaarlijks Ceciliafeest in Cafe Nellie van Oosterhout. Alle leden en commissarissen met hun partner zijn daarbij uitgenodigd. Tijdens deze avond zal jubilaris Theo Van Brussel worden gehuldigd, die 25 jaar lid is van de vereniging. Ook zal het jaarprogramma 2016 worden gepresenteerd voor het 50 jarig jubileum dat in 2016 zal plaatsvinden. De avond zal om 20.30 uur aanvangen.

Laatste boekenbeurs A Capella

Het was de laatste keer dat A Capella de jaarlijkse boekenbeurs organieseerde. Gezien de mankracht en de geringe opbrengst, heeft mannenkoor A Capella besloten het evenement niet meer op hun jaarkalender te zetten. Toch zijn we er nog een keer voor gegaan en hebben we er alles aan gedaan de bezoekers nog een aantal boeken, lp's, cd's en dvd's aan te bieden. De markt was matig maar niet minder leuk en dat maakte het einde tot een goed afscheid.

 

 

 

Uitvaartplechtigheden Martien Slaats

Op zaterdag 31 okt. 2015 heeft A Capella op een zeer toepasselijke wijze afscheid genomen van zijn koorlid Martien Slaats. Met een volle Koepelkerk waarin Pater Piet Schellens de pechtigheid voorging en A Capella het muzikale gedeelte verzorgde is er met veel passie deel genomen aan de plechtigheid. Op het kerkhof werd er een erehaag gevormd door al de leden en dirigent en werd Martien naar zijn laatste rustplaat begeleid. We zullen hem gaan missen met al zijn inzet die hij voor het koor toonde en zijn humor waardoor er altijd plaast was voor een grapje. A Capella en al zijn aanhang wensen Henriette, Martijn en Eelke, met hun kinderen Aukje,Mathijs. Hilde en Oscar met hun kind Elsa en de fam. Slaats heel veel sterkte voor de komende tijd.  

Koorlid Martien Slaats overleden.

Dinsdagmorgen 27-10-2015 is ons koorlid Martien Slaats om 9.30 uur na een slopende ziekte overleden. A Capella betuigd haar medeleven en steunt de fam. Slaats met het verdriet en het verlies van hun dierbare Man, Papa en Opa. De uitvaartplechtigheden zullen zaterdag 31-10-2015 om 11.00 uur plaats vinden in de Koepelkerk te Lierop, waarbij A Capella de dienst muzikaal zal opluisteren. Wij wensen de fam. Slaats alvast veel sterkte toe en zullen na de uitvaartplechtigheden verdere berichtgeving op onze site plaatsen.

A Capella houd uitwisselingsconcert met Amuze uit Asten

Vrijdagavond 23 Okt. 2015 heeft A Capella samen met gemengd koor Amuze uit Asten in zaal Eijsbouts te Ommel een mooi concert gegeven. Voor zowel Amuze als Acapella was het een uitdaging om een aantal liederen ten gehoren te brengen die ze nog aan het instuderen zijn. Vooral voor A Capella zelf, die komend jaar 50 jaar bestaan, was het een goede Trayout, omdat ze zich voorbereiden op hun jubileumconcert dat in Nov. 2016 gaat plaats vinden. Ook Amuze liet zich van hun beste kant horen met mooie liederen die goed in het gehoor liggen. Als klap op de vuurpeil wisten beiden koren met het lied '' Ik heb tranen gelachen'' gezamelijk te zingen, om het concert daarmee af te sluiten, waardoor het een geslaagde avond werd.

Geslaagde Raboclubkascampagne

A Capella behaalde 102 stemmen voor zijn vereniging binnen, tijdens de Raboclubkascampagne. Dat is voor een kleine gemeenschap als Lierop best wel veel als je bedenkt dat er 24 Lieropse verenigingen hebben deel genomen.  Voorzitter Harrie v.d. Sande en penningmeester Jo Dat mochten tijdens de uitreiking op do. 22 okt. 2015 de uitslag in ontvagst nemen. A Capella bedankt iedereen voor het vertrouwen, om zijn stem op onze vereniging uit te brengen.

A Capella neemt deel aan Jubileummis De Koepelzangers.

Zondag 11 okt. 2015 waren we te gast bij de uitvoering van de mis die door De Koepelzangers verzorgd werd. We waren uitgenodigd om samen met een aantal andere koren de volkszang gezamelijk te zingen omdat ze 40 jaar bestaan. Het was een mooi geheel en kleurrijke vertoning en het klonk geweldig in de volle Lieropse Koepelkerk. Ook na de mis werd de de viering afgesloten bij zaal van Oosterhout waar de Koepelzangers nog een keer van zich lieten horen met enkele mooie meezingers. Verder waren er de Wibra's die rest van het programma muzikaal op vulden. Het was een mooie happening met een verzorgde lunch die door zaal van Oosterhout werd opgediend.

 

A capella zingt Huwelijksmis voor dochter, schoonzoon en kleinkinderen van lid Frans van de Zanden.

Op vrijdag 9 okt 2015 is dochter Ester van de Zanden in het huwelijk getreden, voor ons lid die ernstig ziek is, Frans van de Zande was het de dag van zijn leven. Samen met zijn vrouw Nellie hadden ze daar helemaal naar toe geleefd. Vorige week lag Frans nog in het ziekenhuis en zag het ernaar uit dat hij het allemaal niet mee zou kunnen maken. Maar zijn motivatie was groot en heeft hij toch de kracht gekregen het allemaal mee te mogen beleven. A Capella liet van zich horen en met een voltallig koor klonken de mooi gekozen liederen door de Lieropse Koepelkerk. Toen het echtpaar elkaar het jawoord gaf, kon hij zijn emoties maar moeilijk in bedwang houden.   Wij wensen Frans en Nellie hun dochter, schoonzoon en kleinkinderen een mooie toekomst.

 

Adele van Houten-Koppelman overleden.

Op zaterdag 3 oktober 2015 heeft de gemeenschap van Lierop afscheid genomen van Adele van Houten-Koppelman. Een sociale vrouw waarmee ook A Capella een vebintenis had vanwege haar warme support voor de opslagschuur die wij in gebruik hadden voor onze jaarlijkse vlooienmarkt. Acapella betuigd haar medeleven aan de kinderen, hun echtgenoten, kleinkinderen en familie met het verlies van deze lieve moeder,schoonmoeder en oma en wensen hen heel veel strekte voor de komende tijd.

 

Stilte op Moorsel

Ziekentriduum

Op donderdag 3 september, de laatste dag van het driedaagse Ziekentriduum, zal mannenkoor A Capella tijdens de Mariahulde, deze viering muzikaal opluisteren met een aantal Marialiederen. Mannenkoor A Capella wordt om 14.00 uur verwelkomd voor een een aangekleed kop koffie/thee in gemeenschapshuis De Vurherd aan de Offermansstraat te Lierop. Verder een woord van dank voor de muzikale gezangen tijdens de Mariaviering en ziekenzegening, waarin het pastorale team en geestelijke verzorgers voor zullen gaan.

Het was een mooie viering en ziekenzalving waarbij A Capella haar bijdrage aan heeft kunnen leveren. Er was veel waardering voor de mooi gezongen Maria liederen die veel indruk maakten op de zieken en de organisatie. Hiermee heeft A Capella weer eens laten horen dat ze op alle marKten thuis zijn

 

 

 

Afscheid van Elly Nijeboer - van Gorp

Tijdens een sobere, maar stijlvolle viering is op woensdag 12 augustus 2015 de laatste eer en groet gebracht aan de dierbare overledene mevrouw Elly Nijeboer-van Gorp.

Aan het begin van de uitvaartplechtigheden werd iedereen door pastoor J.Zwirs van harte welkom geheten in de drukbezochte Koepelkerk van de Heilge Naam Jezus te Lierop.

Met zang en gebed hebben allen samen met echtgenoot Henk, de kinderen en hun echtgenoten en kleinkinderen op een plechtige wijze afscheid genomen.

In het in memoriam zijn de specifieke eigenschappen van Elly omschreven als, een vriendelijke en zorgzame vrouw, echtgenote, moeder en oma. Anderen hebben haar leren kennen, als een persoon met grote accuratesse en plichtsbesef. Voor de alledaagse dingen en in het bijzonder voor haar gezin toonde zij veel belangstelling.

Met veel passie werden de gezangen uitgevoerd door mannenkoor A Capella waarvan Henk zanger en bestuurslid is. Op deze wijze bracht het koorgezelschap een laatste muzikale groet aan deze bijzondere vrouw.

Het was een mooi afscheid van een vrouw die A Capella een warm hart heeft toegedragen en haar man Henk de ruimte gaf zijn ontspanning te zoeken in het sociale leven van Lierop. We wensen Henk, kinderen, kleinkinderen en zijn familie heel veel sterkte voor de komende tijd om het verlies van deze jonge vrouw te kunnen verwerken.

Opeens stond de wereld stil en zal het nooit meer hetzelfde zijn.

Zaterdagmorgen 8 augustus heeft mannenkoor A Capella kennisgenomen van het droeve bericht, dat de echtgenote van collega Henk Nijeboer, mevrouw Elly Nijeboer-van Gorp toch nog vrij plotseling is overleden. Mannenkoor A Capella heeft haar leren kennen als een aimabele persoon, die veel belangstelling toonde voor onze vereniging. Wij wensen echtgenoot Henk, de kinderen Danielle, Debby en Dick en hun partner en kleinkinderen en verdere familieleden heel veel sterkte en kracht om dit zware verlies samen te verwerken. Tijdens de uitvaartplechtigheden zal pastoor J. Zwirs voorgaan, waarbij mannenkoor A Capella de vaste en wisselende gezangen zal verzorgen. De plechtigheden vinden plaats op woensdag 12 augustus om 12.30 uur in de kerk van de Heilige Naam Jezus te Lierop. Met een muzikale groet en dank voor uw warme support. Mannenkoor A Capella

Fietstocht en BBQ

Maandag 20 juli hebben we onze jaarlijkse fietstocht en de BBQ gehouden, met als eerste een bezoek te brengen aan de vernieuwde camping ''De Somerense Vennen'' en het Vogelasiel dat ook weer helemaal op volle toeren draait. De camping is geheel vernieuwd met een prachtige ingang en receptie, een supper modern overdekt zwembad met de allerbeste lucht- en waterzuivering. Ook de overdekte speelruimtes voor de kinderen zien er geweldig uit en de veiligheid in het zwembad en de speeltuin hebben een zeer hoge prioriteit. We hebben een rondleiding gehad van de heer Raaijmakers en zijn dochter die ons precies wisten te vertellen hoe ze de vernieuwde camping hebben ontwikkeld. Daarna hebben we een bezoek gebracht aan het vogelasiel, dat louter bestaat uit vrijwilligers, waar dagelijks vogels worden gebracht, die door die mensen worden verzorgd en weer gezond worden gemaakt, zodat ze weer vrij in de natuur kunnen worden terug gezet. Het was zeer indrukwekkend hoe deze mensen met de beperkte middelen die ze hebben het werk kunnen doen want geld is er niet, dan enkel uit donaties en een veearts die gratis voor hen werkt. Vooral de uilen en de oeroe maakten veel indruk op ons, hat was opvallend dat er zoveel vogels ziek zijn of hun ouders kwijt zijn. Mooi dat er mensen zijn die de natuur op deze manier in stand weten te houden. Na al deze mooie dingen te hebben gezien hebben we de avond afgesloten in zaal van Oosterhout met een gezelligge BBQ en een lekker drankje waarbij ook alle vrijwilliggers van de vlooienmarkt waren uitgenodigd. Hiermee werd het seizoen afgesloten en kon de welverdiende vakantie worden ingeluid.

Matige vlooienmarkt

Onze jaarlijkse vlooienmarkt is goed verlopen en de organisatie was perfect, maar de verkoop viel wat tegen ten opzichte van voorgaande jaren. Vermoedelijk had het te maken met de vele concurentie die we hadden van andere markten, zoals de kofferbakverkoop in Asten, de vlooienmarkt in Liessel, Geldrop en Gemert met daarbij ook nog eens grote evenementen zoals de kennedy toertocht en spel zonder grenzen in Asten. Ondanks al deze activiteiten waren er toch nog best veel bezoekres maar de echte bieders en grote kopers ontbraken. Er was keihard gewerkt om de markt een goede uitstraling te geven en het plezier om het te doen ontbrak er niet aan, maar wanneer prik je de juiste datum, er is tegenwoordig overal zoveel te doen dat het moeilijk is om een gunstig weekend te kiezen. Al met al wel een geslaagde markt, maar een matig resultaat. Aan het plezier en de inzet heeft het niet gelegen. Speciaal voor Thea van Gelderen, de partner van Jo Dat was er een bloemetje die op een bijzondere manier voor al haar inzet die ze toont voor het koor, door de voorzitter met een speciaal woord werd bedankt. Dat we er plezier in hebben getuigt de foto van Peter van Schalen tijdens de werkzaamheden en de voorbereiding.

Uivoering Carat Helmond

Onder grote belangstelling heeft A Capella i.s.m. de Seniorenharmoinie uit Helmond zo. 14 juni een prachtig concert gegeven. Onze dirigente Marion van Eijk dirigeerde zowel het koor als de harmonie. Rob Domisse zat aan het orgel en de presentatie was in handen van Carla Hopstaken, die precies wist te vertellen waar alle muziek over ging en het publiek wist te inspireren naar de uitvoeringen te luisteren.  Het geheel werd gezamelijk afgesloten met het bekende lied van "May Way" waarvoor een hele speciale tekst was geschreven. Met een groot applaus was het publiek zeer tevreden over ons optreden.

Vlooienmarkt en kledingbeurs

Vlooienmarkt en kledingbeurs Zondag 28 juni van 11.00 tot 15.00 uur Van Dongenstraat – Lierop Organisatie mannenkoor A Capella *** In verband met de organisatie van de vlooienmarkt en kledingbeurs kunnen de inwoners van de gemeente Someren nog tot zaterdag 20 juni goed bruikbare vlooienmarktspullen aanmelden bij Piet van Oosterhout 0620856441 / Jo Dat 0650503823 / Henk Nijeboer 0653122857, dan worden deze zo spoedig mogelijk opgehaald. ** Vlooienmarkt en kledingbeurs Lierop Mannenkoor A Capella organiseert op zondag 28 juni van 11.00 tot 15.00 uur een vlooienmarkt en kledingbeurs aan de Van Dongenstraat te Lierop. Een veelheid aan gebruiksvoorwerpen, fietsen, tuinspullen, vakantiespullen, hebbedingetjes, speelgoed en nog tal van andere goed bruikbare materialen wordt al vroeg in de morgen op een van de vele kramen te koop aangeboden. Verder is er veel goed en draagbare kleding in diverse maten verkrijgbaar. Nostalgische voorwerpen worden door de veilingmeesters op een speciale plek met opbod verkocht. Met dank … en tot ziens op onze vlooienmarkt van zondag 28 juni in het centrum van Lierop. Mannenkoor A Capella

Mannenkoor A Capella verzorgt Caratconcert Helmond

Programma zondag 14 juni 2015: • 12.00 uur Seniorenharmonie Helmond i.s.m. Mannenkoor A Capella, Lierop Op zondag 14 juni verzorgen Seniorenharmonie Helmond en Mannenkoor A Capella uit Lierop een gezamenlijk optreden onder leiding van Marion van Eijk. Het koor wordt begeleid door pianist Rob Dommisse. Mannenkoor A Capella A Capella, is een ambitieus mannenkoor, dat sinds de oprichtingsdatum van 12 oktober 1966, nog steeds iedere uitdaging aandurft. En daar staat het koor uit Lierop al bijna vijftig jaar om bekend. Het mannenkoor telt bijna dertig leden en beschikt naast de traditionele mannenzang ook over een eigentijds repertoire met evergreens, populaire en lichte koorwerken. Onder professionele leiding wil A Capella de zangkunst op een aangename en ontspannen wijze uitdragen en opbouwen. Dit dynamisch koor wil dat verder uitbouwen met het geven van plaatselijke-, regionale- en/of (inter)nationale uitvoeringen. Het koor is vanwege zijn breed en gevarieerd programma een graag gezien en gehoord koor bij zorg- en verpleegcentra. Tijdens het Carat-concert van zondag 14 juni brengt mannenkoor A Capella een aantal meerstemmige liederen waaronder ‘Sweet Caroline’, ‘Tranen gelachen’, Zing, vecht, huil, bid’ ten gehore. Ook hoort u werken van licht klassiek tot populair zoals: ‘Rawhide’ en ‘Circle of live’. www.mannenkoorlierop.nl Seniorenharmonie Helmond Seniorenharmonie Helmond is een bijzonder, veelzijdig en enthousiast harmonieorkest. Het repertoire is zeer uitgebreid en wordt regelmatig vernieuwd. Het bestaat uit zowel klassieke als populaire muziek. De harmonie bestaat inmiddels ruim 30 jaar en bestaat uit ruim 50 muzikanten die onder leiding van dirigente Marion Eijk repeteren. Zelf bespelers van de fagot, contrabas en pauken maken deel uit van de harmonie. http://muziekpalet.nl/harmonie/ • 14.00 uur Vrouwenkoor Confetti, Helmond Iedere maandagavond ontmoeten vijfenzestig enthousiaste vrouwen elkaar om samen te zingen in Vrouwenkoor Confetti. Het repertoire van Confetti is zeer gevarieerd: van lichtklassiek tot pop. Dit alles maakt dat dit koor zijn naam Confetti eer aan doet. Sinds de oprichting staat het koor onder de enthousiaste leiding van Marjan Vree en wordt op de piano begeleid door Jolanda Demirel. Op het programma staan verschillende meerstemmige internationale en Nederlandse liederen zoals Baba Yetu, A night like this, You raise me up, Avond, May it be. www.vk-confetti.nl

Zonnige en muzikale Moederdagviering

Mannenkoor A Capella heeft een wezenlijke muzikale bijdrage geleverd aan de Moederdag- en tevens Mariaviering in het genadeoord Ommel. De H. Eucharistieviering, waarin pastor Overbeek is voorgegaan, is door een groot aantal pelgrims bijgewoond. In zijn tot de laatste plaats toe bezette kerk begroette de pastor de vele pelgrims, en speciaal de moeders onder ons op deze bijzondere dag, Moederdag. ‘Vandaag zetten wij moeder in het zonnetje met kleine cadeautjes. Het grootste geschenk gaf zij echter aan ons, dat je kunt krijgen, namelijk het leven´. De viering werd door A Capella, naast de vaste- en wisselende gezangen, verder muzikaal opgeluisterd met een aantal toepasselijke meerstemmige (Maria)liederen. Aan het einde van de viering wenste de voorganger de pelgrims en in het bijzonder alle moeders een heel mooie en zonnige zondag toe.

 

 

 

Mannenkoor A Capella luistert moederdagviering op

Mei is traditioneel de Mariamaand. In deze periode start het bedevaartseizoen naar oorden waar Maria wordt vereerd, zoals Fatima, Lourdes, maar ook dichterbij huis, naar plaatsen als Handel, Meerveldhoven, Oirschot en Ommel. Mannenkoor A Capella is een van de trouwe koren, die op de tweede zondag van mei, de Moederdagviering muzikaal opluistert. Naast de vaste- en wisselende gezangen zal het Lieropse koor ook een aantal marialiederen zingen. De H. Eucharistieviering vindt plaats op zondag 10 mei om 09.30 uur in de parochiekerk te Ommel.

Mannenkoor A Capella te gast bij 200 jaar Koninkrijk

Mannenkoor A Capella is na zijn nominatie uitgenodigd om het nationaal evenement ‘Lang leve de club' te vertegenwoordigen, tijdens de viering van ‘200 Jaar Koninkrijk’. In Zwolle is deze historische bijzondere dag uitbundig en hartstochtelijk gevierd. Op die dag vierden Zijne Majesteit Willem-Alexander en Koningin Máxima samen met de vele gasten en vrijwilligers het recht op vrijheid van vereniging en vergadering. Het recht op vrijheid van vereniging en vergadering is één van de grondrechten uit de parlementaire democratie, die in 1848 toen werd ingevoerd door Thorbecke. Dit grondrecht maakte het ontstaan van een bloeiend verenigingsleven in het Koninkrijk mogelijk. Nederland is een van de landen met het hoogste aantal lidmaatschappen van verenigingen per hoofd van de bevolking. Koning Willem-Alexander sprak de genodigden hartverwarmend toe: ‘Beste vrijwilligers… Jullie vertegenwoordigen nu de miljoenen Nederlanders, die op vele fronten in onze samenleving op een geheel vrijwillige basis zich inzetten voor jullie vereniging, stichting of organisatie. Jullie vormen een heel belangrijke schakel in onze samenleving. Heel hartelijk dank daarvoor.. Lang leve de club’. Een luid applaus onderstreepte de Koninklijke woorden. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima maakten op deze manifestatie nog een wandeling over het festivalterrein, en bezochten een symposium over de toekomst van de vereniging. Op hun rondgang maakten zij kennis met diverse verenigingen, die voor deze meeting waren uitgenodigd. Ook met mannenkoor A Capella, dat voor deze nationale dag was uitgenodigd. Huub van den Eikhof en Harrie van der Sanden waren de uitverkorenen om de Lieropse culturele vereniging mannenkoor A Capella en in het bijzonder hun vele vrijwilligers te vertegenwoordigen tijdens het nationaal festijn ‘200 Jaar Koninkrijk’. “Éen bijzondere ontmoeting… en viering van 'Lang leve de club' op het festivalterrein Park de Wezenlanden in Zwolle, waar vele sport- en culturele verenigingen hun grote gedrevenheid hebben laten zien. Ook zij mochten mee smullen van het dertig meter lange overheerlijk opgesierde gebak, dat door de Koninklijke hoogheden en door de voorzitter van het Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk, Ank Bijleveld-Schouten werd uitgedeeld en het deed de gasten goed en zichtbaar smaken.

Miniconcert Cafe van Oosterhout

Vrijdagavond 17 april hebben de mannenkoren Wilhelmimna uit Eindhoven en A Capella uit Lierop een miniconcert gegeven in Theatercafe Nellie van Oosterhout. Wilhelmina presenteerde zijn gezangen onder leiding van een reserve dirigent, omdat hun vaste dirigent verhinderd was. Opvallend was dat ze alles a capella zongen, wat best wel moeilijk is. Het Lieropse mannenkoor was gericht op het jubileumconcert wat in 2016 gaat plaatsvinden als ze 50 jaar bestaan. Solist Piet van Oosterhout bracht een lied en zong dat hij een vrouw was, wat goed in de smaak viel. Er was veel waardering voor beide koren wederzijds, wat regelmatig met een groot applaus gehonoreerd werd. Een gezellige avond en een mooi begin als voorbereiding op het jubileumjaar 2016.

 

 

Zondagmorgenconcert in Berkenheuvel spreekt bijzonder aan

De Stichting ‘Vrienden van Berkenheuvel’ heeft voor zijn gasten en vaste bezoekers een juiste keuze gedaan door mannenkoor A Capella uit Lierop uit te nodigen voor het zondagmorgen concert van 12 april. In het drukbezette zorgcentrum ‘Berkenheuvel’ te Geldrop heeft het mannenkoor een aangepast programma gebracht waarvan de gasten intens hebben genoten. Zelfs een aantal bewoners zong zijn partijtje mee en zorgde voor een leuke en muzikale intermezzo. Aan het einde van het concert werd een hartelijk woord van dank uitgesproken door ‘Vrienden van Berkenheuvel’ en wenste mannenkoor A Capella veel succes met de voorbereidingen van zijn gouden kroonjaar in 2016. “Fijn, om al naar een aantal meerstemmige feestelijke liederen te hebben kunnen luisteren. Het wordt ongetwijfeld een mooi jubileumconcert met deze gezangen”. En daarover waren het beide partijen snel eens. ‘Komt goed hoor’.

Zondagmorgenconcert in Berkenheuvel

De Stichting ‘Vrienden van Berkenheuvel’ heeft mannenkoor ‘A Capella’ uitgenodigd voor het geven van een miniconcert in Zorgcentrum ‘Berkenheuvel’ te Geldrop. A Capella uit Lierop zingt op zondag 12 april tijdens het miniconcert ook een aantal werken uit de nieuwe jubileumshow. Het concert begint om 10.30 uur in de recreatiecentrum ‘De Zon’.

Theo van Heugten slaagt voor certificaat dirigentschap

Op paaszaterdag 4 april heeft Theo van Heugten examen gedaan voor orientatie cursus koordirectie. Met ondersteuning van onze bestuursleden Henk Nijeboer en Jo Dat, die zich bij het koor voegden van de andere dirigenten en samen met zo'n 35 personen een gezamelijk geheel vormden. Theo was als eerste aan de beurt en mocht het spits afbijten en moest laten zien dat hij dit koor kon leiden. Het ging hem goed af, hij maakte een goede indruk en kon al zijn voorbereidingen afmaken. Volgens Henk en Jo behoorde hij bij de beste van de in totaal elf die het examen moesten afleggen. Rond de klok van 13.30 uur mocht hij het certificaat in ontvangst nemen met een goed rapport en de nodige aanvulling voor de toekomst. Bestuur en leden wensen hem proficiat en hopen nog lang gebruik te kunnen maken van zijn kwaliteiten. Voorlopig kan hij met dit resultaat aan de slag en zal hij de komende jaren de volgende stap kunnen maken voor koordirectie 1.

Kring Peelland gildeviering

De jaarvergadering van de Peellandse gilden wordt georganiseerd door het gilde dat de laatste “Kringdag Peelland” heeft georganiseerd. Het Sint Antoniusgilde Lierop treedt zaterdag 14 maart op als gastheer. Voorafgaand aan de jaarvergadering vindt er om 10.00 uur een gildemis plaats in de Koepelkerk. In deze viering zal pastoor J. Zwirs in voor gaan en muzikaal wordt opgeluisterd door mannenkoor A Capella uit Lierop. Aan deze jaarvergadering nemen deel afvaardigingen, in gilde-uniform, van alle Peellandse gilde en haar Kringcommissies. Na de viering volgt er een gezamenlijke koffietafel, waarna om 11.00 uur de jaarvergadering van kring Peelland wordt geopend. De vergadering staat onder leiding van de Kringvoorzitter Henk de Hair.

Uitvaartplechtigheden Martien van de Biggelaar

In de Koepelkerk te Lierop heeft mannenkoor A Capella op speciaal verzoek van de familie Van den Biggelaar-Smits de uitvaartplechtigheden opgeluisterd van donderdag 12 maart. Na de viering van de drukbezochte H. Eucharistieviering hebben velen met de naaste familieleden een laatste groet gebracht aan deze levenslustige dorpsgenoot Martien van den Biggelaar. Wij wensen hen veel sterkte met het verlies van Martien, hun opa, oom, neef, vader en echtgenoot.

Uitvaartsdienst Marinus van Brussel

 

Op vrijdag 27 februari heeft A Capella de uitvaartdienst gezongen in de Koepelkerk van Lierop voor de heer Marinus van Brussel, de broer van ons koorlid Theo van Brussel. Met de gezongen liederen hebben we op gepaste wijze afscheid genomen van een hard werkende man. Wij wensen zijn vrouw, kinderen, kleinkinderen en familie heel veel sterkte voor de komende tijd.

Carnavalsmis Lierop

Jeugdprins Koen

 

Prins Rick

Op zondag 15 februari is de dag voor carnavalsvereniging De Kaauw Voetjes begonnen met een H.Mis, gezongen door A Capella. Samen met de prins en zijn gevolg, onder begeleiding van de Lieropse blaaskapel was het een kluerrijk geheel. De pastoor had een passend woord voor de lieropse bevolking en gaf allen de zegen om er een mooi carnaval van te maken. ALAAF !!!

Feestelijke en muzikale dag voor Melodia

Aan de bevriende en jubilerende zangvereniging Melodia uit Geldrop heeft mannenkoor A Capella de gelukwensen aangeboden bij gelegenheid van haar diamanten bestaansfeest. Het jubileum werd op zondagmorgen 18 januari feestelijk ingezet met een H. Eucharistieviering in de HH Maria en Brigidakerk te Zesgehuchten. Melodia luisterde de viering op met een aantal wisselende lofgezangen en verder de vaste gezangen uit de Missa Brevis Sancti Joannis de Deo van Frans Joseph Haydn. Na de viering volgde er nog een gezellig koffie uurtje, waar vele bekenden elkaar hebben ontmoet. Met een receptie werd het middagprogramma in stijl afgesloten.

..toen ben je zomaar ingeslapen

Geheel onverwachts is Jan van Meurs, een van de oud-leden van mannenkoor A Capella, op 92- jarige leeftijd overleden. Jan heeft sinds 1996 deel uitgemaakt van het Lieropse mannenkoor. Zingen was zijn grootste passie. Met zijn begaafde stem wist hij kleur en klank te geven aan diverse muziekwerken. In 2008 is Jan met zijn echtgenote Corry in het middelpunt van de belangstelling geplaatst vanwege zijn koperen lidmaatschap. Der laatste jaren van zijn leven heeft Jan op afstand de verrichtingen van het koor gevolgd of was hij soms een van de gasten tijdens de concerten in de regio. De uitvaartplechtigheden vinden plaats op dinsdag 20 januari om 09.30 uur in het crematorium te Heeze. Mannenkoor A Capella wenst de (naaste) familieleden veel sterkte.

Jaarvergadering mannenkoor A Capella

Maandag 19 januari 2015 houdt mannenkoor A Capella zijn jaarvergadering in zaal Nellie van Oosterhout te Lierop. De vergadering vangt aan om 20.00 uur. Naast de vaste agendapunten wordt het jaarprogramma gepresenteerd. Aandacht is er voor stemvorming en het repertoire voor het jubileumjaar. Bij de bestuursverkiezing is Harrie van der Sanden aftredend en herkiesbaar. Kandidaten voor een bestuursfunctie kunnen zich aanmelden tot aan de vergadering bij secretaris Jo Dat. Met een rondvraag wordt de vergadering afgesloten.

Van oud naar nieuw

Op eerste kerstdag heeft mannenkoor A Capella de Eucharistieviering van 10.00 uur opgeluisterd in de Koepelkerk. Het ‘Engelenkoor’ was al voor de viering te horen. Met de aanwezige kerkgangers werden een reeds kerstliederen gezongen, dat een mooi en klankvol gebeuren vormde in de sfeervolle parochiekerk. Ook een aantal kerstliederen werden tijdens de H. Eucharistieviering met de kerkbezoekers gezongen. Samen Kerstmis vieren met zang en gebed. Woensdag 31 december – oudejaarsviering In de koepelkerk luistert om 18.30 uur mannenkoor A Capella de laatste viering van het oude jaar op met veel (dank)liederen.

Mannenkoor A Capella te gast in Basiliek Petrus Oirschot

Mannenkoor A Capella te gast in Basiliek Petrus Oirschot Aan de Petruskerk is door de Romeinse Congregatie voor de Goddelijke Eredienst op 18 februari 2013 de eretitel van basiliek toegekend. De verheffing tot basiliek door bisschop Hurkmans heeft op 23 juni 2013 plaatsgevonden. In deze basiliek heeft mannenkoor A Capella op zondag 21 december de vaste- en wisselende gezangen verzorgd tijdens de H. Eucharistieviering , waarin pastoor-deken Leendert Spijkers en diaken Wilfred van Nunen zijn voorgegaan. Het koor werd begeleid door Peter van Schalen, terwijl de algemene leiding in handen was van Theo van Heugten. Aan het einde van de viering dankte pastoor-deken Spijkers mannenkoor A Capella voor de mooie gezangen. In het bijzonder sprak hij verder zijn waardering uit over het gezamenlijk bidden en zingen tijdens de viering, waardoor ook voor onze parochianen een interactieve rol was weggelegd. “U bent weer van harte welkom bij een volgende gelegenheid’. (www.petrusparochie.nl). Na afloop van de viering nodigde bassist Klaas Wubs zijn collega zangers uit bij gelegenheid van zijn naderende kroonjaar om een aangeklede borrel in restaurant Auberge de Zwaan te nuttigen. Zijn geste werd met een klankvolle serenade gewaardeerd, waarna de felicitaties werden aangeboden.

Van het concert des levens heeft niemand een programma.

Mannenkoor A Capella geeft het droeve bericht ontvangen van het vrij onverwachte overlijden van Betty van Oorschot-Megens.

Betty, een markante persoon, die mannenkoor A Capella een warm hart toedraagt, maar ook omgekeerd een bijzondere persoonlijke betekenis heeft gehad bij het koor. Wij hebben haar leren kennen, als een opgewekte vrouw, die met een grote betrokkenheid en belangstelling de verrichtingen van het koor volgde.

Zij was een graag geziene gast bij onze uitvoeringen en feestelijke bijeenkomsten. De familie Van Oorschot-Megens heeft tevens gevraagd of mannenkoor A Capella de uitvaartplechtigheden van maandag 8 december muzikaal wil opluisteren. De uitvaartdienst vindt plaats om 10.30 uur in de parochiekerk H.N. Jezus te Lierop. Mannenkoor A Capella heeft zijn persoonlijke medeleven betuigd met het overlijden en heengaan van een van zijn gewaarde commissaris Betty van Oorschot-Megens.

Mannenkoor A Capella luistert viering op in Basiliek Petrus Oirschot

Mannenkoor A Capella luistert op zondag 21 december de viering op in Basiliek Petrus Oirschot. Deze H. Eucharistieviering begint om 10.30 uur. Naast de vaste gezangen zal het koor ook een aantal wisselende meerstemmige liederen zingen, alsmede samenzang. .

Bijzondere H. Eucharistieviering

Zondagmorgen 30 november om tien uur luistert mannenkoor A Capella de H. Eucharistieviering op met de vaste en wisselende gezangen. in de Koepelkerk te Lierop wordt de viering, die in het kader staat van het Sint Ceciliafeest, opgedragen aan de levende en overledene leden, commissarissen en partner, alsmede voor de sympathisanten van mannenkoor A Capella.

Männerchor A Capella erstrebt Chorgesang

Männerchor A Capella, ein zeitgenössisches Chor. Männerchor A Capella stammend aus dem mehr als 850 Jahre alten “Peeldorf” Lierop (Niederlande) wurde im Herbst 1966 am 1. Oktober gegründet mit dem wichtigsten Ziel das Singen von niederländischen geistlichen Liedern während der Eucharistiefeiern in der monumentalen Kuppelkirche des Heiligen Namen Jesus in Lierop. Schon bald gewährte das Chor unter der Leitung von Jan van de Ven, später nachgefolgt von Marion van Eijk, seine Mithilfe bei verschiedenen örtlichen, regionalen und sogar internationalen Konzerten und kulturellen Veranstaltungen. Der große Durchbruch auf internationalem Niveau gelang 2007 als das Chor einer Einladung aus Rom Folge leistete. In der “ewigen Stadt “ erhöhte das Chor den Glanz der Heiligen Eucharistiefeier in der Basilika der St. Peterskirche mit mehrstimmigen Gesängen. Zu einem anderen Zeitpunkt beteiligte das Chor sich an einem internationalen Konzert und der Feier des Schutzheiligen der örtlichen Pfarrei San Gaspare de Bufalo. Schon bald folgten mehrere (inter)nationale Einladungen. Der mehrtägige Besuch an Berlin mit einem Auftritt in der Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche und einer Ehrenerweisung an den Ermordeten im ehemaligen Konzentrationslager Sachsenhausen haben einen tiefen Eindruck auf das Chor gemacht. Neben diesen Veranstaltungen gab es Konzertreisen nach Antwerpen, Oudenbosch, Gent, Wittem und Amsterdam, wo mit viel Überzeugung ihr Repertoire zu Gehör gebracht wurde an geschichtsträchtigen Orten. Diese Aufführungen kann man in mancher Hinsicht als sehr erfolgreich betrachten. Auch nennenswert sind der Spanische Abend, der maritime Abend “Sturm auf dem Meer” und die Jubiläumsshowveranstaltung “Lady’s” sowie der Auftritt in der Eröffnungswoche der Floriade Gartenbau Expo 2012 in Venlo im Konzerttheater Villa Flora. Außerdem ist das Chor mit Minikonzerten ein gern gesehener Gast bei verschiedenen regionalen Gesundheitszentren und Seniorenheimen. Jubeljahr Unter professioneller Führung versucht der Verein seine Ziele zu erreichen durch das Proben und die Schulung der fast 30 Mitglieder des Chores. Im letzten Jubiläumsjahr ist das Chor andere Wege gegangen im Bezug auf Repertoirewahl. Das Chor verfügt über ein ein erfrischendes Repertoire mit Evergreens, populäre und leichte Musik, neben dem traditionellen Männergesang. Die musikalischen Aufführungen haben höchste Priorität bei den Mitgliedern. Das anspruchsvolle Chor A Capella steht am Anfang eines neuen Jubeljahres. 2016 feiert das Chor sein goldenes Jubiläum mit verschiedenen musikalischen Veranstaltungen. Mit der heutigen Mitgliederzahl möchte das Chor ein noch klang- und stimmungsvolleres Jubiläumsjahr veranstalten. In der nächsten Zeit wird A Capella den Blick richten auf das bevorstehende Jubeljahr. Ein erfrischendes und junges Chor mit Ambitionen, das bereit ist jede Herausforderung anzunehmen, dafür ist A Capella bekannt. Mit dem Slogan”Männerchor A Capella 50 Jahre – tierisch gut”, das ist doch Musik für Ihre Ohren!

Mannenkoor A Capella plaatst jubilarissen in de schijnwerpers 2014

Mannenkoor A Capella plaatst jubilarissen in de schijnwerpers Mannenkoor A Capella heeft tijdens zijn Ceciliafeest van de gelegenheid gebruik gemaakt om de vereniging in haar totaliteit te danken voor de grote betrokkenheid vanuit de diverse disciplines voor de uitvoering van het muzikale en activiteitenjaarprogramma. Het mannenkoor telde dit jaar ook nog een aantal jubilarissen, naar wie de volle aandacht uit is gegaan, tijdens het gevarieerde muzikale en culturele avondprogramma. Vier leden hadden een speciaal kroonjaar te vieren in ‘hun thuishaven’ café-zaal Nellie van Oosterhout. De bassisten Piet van Oosterhout en Huub van den Eikhof, allen robijnen jubilaris, Aard van Leeuwen, koperen jubileum en tenor Martien de Groot, die zijn 25-jarig jubileum bij A Capella vierde. Een kwartet, dat niets te veel gevraagd is om bij veel reguliere verenigingsactiviteiten zijn medewerking te verlenen bij het ontplooien en realiseren van de werkzaamheden. Uit naam van het koorgezelschap huldigde en typeerde voorzitter Harrie van der Sanden de feestelingen en partner. Collega-bestuurder Piet van Oosterhout, opgegroeid in een periode waarin de Nederlandstalige muziek luid hardop en gedragen gezongen werd. Geïnspireerd door deze tijdsgeest schrijver geworden van eigen gezongen liederen. Niet alleen zijn echtgenote Rieky, maar ook zijn gezin is vaak te vinden bij A Capella. Bij diverse verenigingen blijft Huub van den Eikhof steeds streven om het culturele erfgoed te bewaken. Huub eb Annie zijn nauw verbonden met de Lieropse samenleving en hebben ieder een grote passie voor het gedrukte woord en voor de boeken- en platenmarkt. Pionier Martien de Groot, een man, die naast zijn dagelijkse werkzaamheden een grote affiniteit heeft opgebouwd met het mannenkoor. Steeds kan en mag het koor rekenen op zijn steun en die van Maria bij de voorbereidingen van de traditionele doe- en muziekactiviteiten en om hun woning en erf daarvoor beschikbaar te stellen. Tenslotte zanger en mediator Aard van Leeuwen, de techneut van het koor, die steeds bereid is zich in te zetten voor het koor. De jubilaris geeft een gedegen advies en beargumenteert dat, zodat dit het beste past bij de belevingswereld van A Capella. Echtgenote Jannie is steeds bereid om als gastorganist op te treden tijdens de reguliere vieringen. Bij de huldiging zijn de dames niet vergeten… Dankwoorden waren er te beluisteren voor de partner van de echtgenoten. Zij hebben een stevige ruiker bloemen uit de ‘Tuin van Nederland’ in ontvangst mogen nemen voor hun warme support. Aan het einde van dit officiële gedeelte werd een muzikale hulde gebracht met een door de jubilarissen gekozen muziekwerk. Het amusement werd hierna voortgezet door het duo Ari-Ja, dat voor een leuk stukje entertainment heeft gezorgd. De toon was gezet en de overheerlijke hapjes en drankjes van de gastvrouw zorgden nog voor gezellige en aangename uurtjes.

Zondagmorgenconcert 'Berkenheuvel' Geldrop

Mannenkoor A Capella is zondag 12 april 2015 te gast in Zorgcentrum ‘Berkenheuvel’ in Geldrop. Op uitnodiging van ‘De Vrienden van Berkenheuvel’ is ‘A Capella’ weer uitgenodigd om een populair zondagmorgenconcert te verzorgen. Het concert duurt van 10.30 tot 11.45 uur.

Sint Ceciliafeest

Zaterdag 22 november viert mannenkoor A Capella en genodigden vanaf 20.15 uur het feest van Sint Cecilia, de patrones van muziek, instrumentenmakers en zangers. Het Ceciliafeest met een avondvullend programma wordt gehouden in café Nellie van Oosterhout aan de Van Dongenstraat 17 te Lierop. Wat staat u daar allemaal te wachten? Mannenkoor A Capella begroet u met een miniconcert. De huldiging van een aantal koorleden, dat een kroonjaar te vieren heeft. Verder een levendig cultureel programma en tenslotte nog een drankje en een hartige hap.

Gasten en bewoners genieten van klankvol miniconcert in Zorgboogcentrum Keijserinnedael

Gasten en bewoners hebben op maandagavond 10 november heel intens genoten van de vocale klanken van het mannenkoor A Capella. Het repertoire van het concert ‘Muzikaal uitje’ is bijzonder goed in de smaak gevallen bij de aanwezigen. Voor het koor, dat zojuist teruggekeerd is van de meerdaagse internationale concertreis naar Trier, was er voldoende aanleiding om het repertoire nog eens uit te voeren. En niet tevergeefs…. Het werd een interactief programma, waarbij het publiek heeft genoten van de duizend en een (levens) liederen, die er in Trier zijn gezongen. In de pauze werd te midden van de gasten het aangeboden drankje genuttigd en met hen een praatje gehouden. Aan het einde van het concert dankte de gastvrouw Kim het koor allerhartelijkst voor het aangeboden buitenlandse uitstapje en hoopte mannenkoor A Capella weer vlug te mogen begroeten. ‘Dank voor jullie komst’. Dankwoorden waren er ook te beluisteren van de voorzitter voor het gastvrij onthaal en voor de warme support.

Mannenkoor A Capella verzorgt een ‘Verhalen concert’

Voor de bewoners, gasten en vrijwilligers van Zorgboogcentrum De Nieuwenhof in Deurne heeft mannenkoor A Capella op maandagavond 4 november een goed en (inter)actief ‘Verhalen-concert’ verzorgd. Met het algemene activiteitenteam, Harriëtte Maas en Tonny Wijnants, heeft mannenkoor A Capella gekozen om een wereldreis te maken, waarbij beiden het een en ander vertellen wat er allemaal te zien en te beleven valt en zorg draagt voor de catering. Tijdens deze muzikale reis heeft mannenkoor A Capella een aantal toepasselijke liederen gezongen. Met de kraker ‘Ik ben zo blij, dat ik je niet vergeten ben’ werd de finale ingezet door A Capella en aangevuld door de dames- en herenstemmen van de bewoners en gasten van de Nieuwenhof. Een waanzinnig groot megakoor zorgde voor een waardige afsluiting van deze muzikale avond. Het muzikale avondje ‘Allemaal verhalen’ stond onder muzikale leiding van dirigent Marion van Eijk.

‘So ein Tag, so wunderschon wie heute…’

 ‘So ein Tag, so wunderschon wie heute… zijn de juiste kernwoorden om in een recensie weer te geven over het ‘Jubilaumskonzert’ van de vereniging Männer-Gesang-Verein ‘Harmonie’ Trier-Irsch 1919, dat in het weekend van 25-26 oktober in Trier georganiseerd werd. Niet alleen de organisatie van dit meerdaagse muziekfestijn was lovend enthousiast, maar ook de deelnemende culturele verenigingen. Uitgenodigd waren verder de plaatselijke verengingen MGV Schondorf en de Musikverein Trier-Irsch en tenslotte mannenkoor ‘A Capella aus Lierop - Holland’. Ieder bracht, vanuit hun eigen specialisme, een gevarieerd programma ten gehore van klassieke, evergreens en/of populaire liederen. Aan het einde van het twee gedeelte van het jubileumconcert werden dankwoorden door de gastheer Werner Hauser uitgesproken. Hij dankte de deelnemende muziekgezelschappen voor hun enthousiasme en de klankvolle gezangen en bood ze een exclusief drankje aan. De voorzitters van de genodigde culturele gezelschappen dankten op hun eigen wijze het jubilerende koor. A Capella bood als een blijvende herinnering een exclusief en modern standbeeldje aan, dat vele positieve reacties opleverde. Na dit intermezzo werd het galaconcert door de dirigenten voortgezet met de finale. Een groot megakoor voerde met veel verve het slotlied ‘So ein Tag so wunderschon wie heute …’ uit. Met een gezellige nazit werd het internationale jubileumconcert afgesloten. Nieuwe uitdaging Een nieuwe uitdaging was er zondagmorgen 26 oktober weggelegd voor mannenkoor A Capella. Het opluisteren van de H. Eucharistieviering in de plaatselijke monumentale Onze Lieve Vrouwe basiliek. Voor een drukbezochte Eucharistieviering luisterde mannenkoor A Capella de viering op met meerstemmige gezangen. Lovende woorden waren er weer te beluisteren aan het einde van de viering. Het geheel werd ondersteund met een warm en gul applaus. Tenslotte heeft A Capella met een amusante stadsgids een twee uur durende stadsrondrit gemaakt. De gids begeleidde de buitenlandse gasten en voorzag het gezelschap van veel informatie over de meest markante en geschiedkundige gedenktekens. Het koor had de smaak te pakken… Op een aantal markante en geschiedkundige plekken in Trier werd daarbij nog een aantal mini-concerten gegeven, dat door vele bezoekers aan de stad werd gadegeslagen. Geen dag eindigt zonder een gezonde lunch of meergangendiner. Een perfecte afsluiting van een erg levendig en muzikaal weekend, dat zeker ten goede zal komen aan de vriendschapsbanden van dit illustere gezelschap, mannenkoor A Capella. Met het zicht op het naderende gouden bestaansfeest van mannenkoor A Capella in 2016 een mooi programma en een uitstekend en goed moment voor A Capella om samen met andere gastkoren muziek te maken en kennis te nemen van elkaars culturen in Europa. Ook al is de stad Trier meer dan 2000 jaar oud, met zijn hogeschool en universiteit is het een levendige en leefbare plaats waar veel jongeren wonen. Een indrukwekkende geschiedenis gaat hier hand en hand met een eigentijds heden. In Trier is het aanbod van kunst en cultuur enorm en daar heeft mannenkoor A Capella tijdens zijn meerdaagse concertreis zeker aan bijgedragen. Spitze.

Populair concert in Zorgcentra De Nieuwenhof en Keyserinnedael

Mannenkoor A Capella sluit haar optredens in de regio af met het jaarlijkse populaire miniconcert in Zorgcentrum De Nieuwenhof in Deurne op maandag 3 november. Een week later, maandag 10 november, is het koor te horen in Zorgboogcentrum Keyserinnedael te Helmond. Beide concerten vangen aan om 19.30 uur. Het miniconcert omvat een aantal populaire liederen uit de diverse shows. En een try out uit het repertoire van de jubileumshow “Mannenkoor A Capella ’Beestachtig goed´. De avond wordt heel toepasselijk afgesloten met (meer)stemmige liederen en samenzang. Het geheel staat onder leiding van dirigent Marion van Eijk.

Boeken-, platen, dvd films en cd beurs te Lierop

Boeken-, platen, dvd- en cd beurs te Lierop Op zondag 9 november van 10.30 – 15.00 uur organiseert mannenkoor A Capella wederom zijn grote en gevarieerde boeken-, dvd- cd- en platenbeurs in zaal Nellie van Oosterhout aan de Van Dongenstraat te Lierop. De entree bedraagt een euro per persoon. Tussen de honderden boeken zitten rijk geïllustreerde jaaroverzichten, kinderboeken, studieboeken, romans, detectives, wetenschapsboeken, bloemen- en plantenboeken, hobbyboeken, pockets enz. In de platenhoezen treft u een groot arsenaal aan singeltjes en lp’s aan, naast de vele cd’s in doosjes. Singeltjes uit de 70-80 jaren. Verzamel lp’s van de meest bekende artiesten, showorkesten, koorzang, groepen, rock and roll, piratenmuziek en entertainers. Verder diverse dvd films en cds. Kortom van klassiek tot Nederlandstalige levensliederen treft u aan bij de boek- en platenbeurs van mannenkoor A Capella in Lierop.

Een markant en gedreven persoon is van ons heen gegaan: Meester Van Kessel.

Ik zit en ik dacht Ik zit en ik wacht Nu ben ik het wachten moe En sluit met een glimlach mijn ogen toe Een markant en gedreven persoon is van ons heen gegaan: Meester Van Kessel. Na een lang en gelukkig leven heeft hij zondag 19 oktober op negentigjarige leeftijd de regie uit handen moeten geven. De heer M. van Kessel is gedurende vele jaren hoofd geweest van de basisschool in Lierop. Meester Van Kessel geeft een wezenlijke bijdrage geleverd aan het onderwijs met name bij de verwezenlijking van het nog in gebruik zijnde schoolgebouw van basisschool ‘t Rendal. Verder maakte hij vele jaren deel uit van het verenigingsleven in Lierop, waar hij op een geheel eigen en specifieke wijze diverse (bestuurs)functies uitoefende Onnavolgbaar waren zijn beroemde speeches, die wij voortaan zullen moeten missen. Met veel interesses en belangstelling volgde de familie Van Kessel- Aarts de verrichtingen van mannenkoor A Capella. Voor zijn vele verdiensten in het bijzonder voor de Lieropse gemeenschap heeft de heer Van Kessel een Koninklijke onderscheiding mogen ontvangen. Van de bedroefde familie Van Kessel-Aarts heeft mannenkoor A Capella het verzoek gekregen om de uitvaartplechtigheden muzikaal op te luisteren. De uitvaart zal plaatsvinden op donderdag 23 oktober om 14.00 uur in de parochiekerk van de H.N. Jezus te Lierop. Mannenkoor A Capella wenst de naaste familieleden veel sterkte toe.

Jubileumconcert

Männer-Gesang-Verein "Harmonie" Trier-Irsch 1919 heeft mannenkoor A Capella uitgenodigd voor de galavoorstelling van zaterdag 25 oktober. Op deze muzikale dag, die deel uitmaakt van een omvangrijk jubileumjaar, viert het MGV Harmonie zijn 95- jaar bestaan. Tijdens dit jubileumconcert zal mannenkoor A Capella optreden en een gedeelte van zijn omvangrijke repertoire uitvoeren. Tijdens dit optreden zal het koor ook een aantal nieuwe liederen en evergreens ten gehore brengen. Verder maakt het opluisteren van de H. Eucharistie in de Onze Lieve Vrouwe basiliek ook nog deel uit van het programma. Een mooi programma en een uitstekend en goed moment voor A Capella om samen muziek te maken en kennis te nemen van elkaars culturen.

Ad en Gabriel getrouwd

In de koepelkerk heeft zaterdag 18 oktober het bruidspaar Gabiel Verhoeven en Ad de Groot ten overstaan van pastoor J. Zwirs en omringd door vele genodigden elkaar het ja-woord gegeven. Mannenkoor A Capella luisterde de H. Eucharistieviering op met de vaste en wisselende gezangen. Naast de mannenzang waren er ook solisten te horen, die voor een internationaal muzikaal tintje zorgden. Aan het einde van de viering bracht mannenkoor A Capella nog een serenade aan zijn commissaris Ad en zijn jonge echtgenote Gabiel. Met een ‘Lang zullen zij leven..’ werd het huwelijkspaar gefeliciteerd. .

Ad en Gabiel gaan trouwen

Zaterdagmiddag 18 oktober geeft het bruidspaar Ad de Groot en Gabiel Verhoeven elkaar het ja-woord tijdens de Plechtige Eucharistieviering in de Koepelkerk te Lierop. Het prille bruidspaar Ad en Gabiel is commissaris van mannenkoor A Capella. Mannenkoor A Capella is gevraagd om deze viering met meerstemmige gezangen op te luisteren. De huwelijkssluiting vindt plaats om vier uur in de vernoemde kerk. Mannenkoor Capella wenst het jonge paar en de naaste familieleden een fijne en gezellige dag toe.

Herdenkingsplechtigheid ‘70e- verjaardag

Herdenkingsplechtigheid ‘70e- verjaardag van de bevrijding in Lierop’ Bij het Frank Doucette monument wordt zaterdag 13 september om 17.00 uur de herdenking gehouden Lierop viert de 70e- verjaardag van de bevrijding ‘Vrijheid geef je door’. Burgemeester A. Veltman zal de gevallenen uit de Tweede Wereldoorlog en hen, die waar ook ter wereld hun leven gaven, herdenken. Fanfare Sint Willibrordus, het gilde Sint Antonius Abt, het gilde Onze Lieve Vrouw van de Zeven Weeën en mannenkoor A Capella zijn uitgenodigd om op een gepaste wijze de plechtigheid met muzikale klanken te voorzien. Tevens wordt onder de aandacht gebracht, dat basisschool ’t Rendal op initiatief van de landelijke 4 en 5 mei stichting het monument gaat adopteren. Dit jaar is het veertig jaar geleden, dat de buurtbewoners het grafmonument verplaatst hebben van het parochieel kerkhof naar de Frank Doucettestraat. Om half zeven ’s avonds worden de plechtigheden voortgezet met een H. Eucharistieviering in de Koepelkerk, waarin pastoor J. Zwirs zal voorgaan. Deze viering zal ook in het teken staan van de vrijwilligersavond van de parochie.

Van het concert des levens heeft niemand een programma

Vrijdag 29 juni heeft mannenkoor A Capella tijdens de drukbezochte uitvaartplechtigheden in de Koepelkerk een laatste muzikale groet gebracht aan een van zijn gewaardeerde commissarissen Toon Oomen. Op deze manier heeft het koorgezelschap zijn dank en waardering geuit aan een persoon, die met hart en ziel betrokken is geweest bij de activiteiten van het koor. Je kon steeds een beroep doen op zijn vaardigheden. Toon, dank je wel voor je warme support . Mannenkoor A Capella.

In memoriam… Toon Oomen

Van de familie Oomen-van der Schouw heeft mannenkoor A Capella het droeve bericht ontvangen, dat Toon Oomen op 77- jarige leeftijd toch nog vrij onverwachts is overleden. De uitvaartplechtigheden vinden plaats op vrijdag 4 juli om 10.30 uur in de parochiekerk van de Heilige Naam Jezus te Lierop. Mannenkoor A Capella heeft Toon Oomen leren kennen als een man met een grote sympathie voor het koor. Met veel enthousiasme en gedrevenheid heeft hij met raad en daad zich gedurende een reeks van jaren op diverse terreinen ingezet en later als een gewaardeerd commissaris. Toon was ook een trouwe bezoeker bij onze muzikale uitvoeringen en met zijn echtgenote Fridy een graag geziene gast op het jaarlijkse Sint Cecileafeest. Ons medeleven leven gaat uit naar zijn echtgenote Fridy, zoon Marc en schoondochter Astrid en hun beide kleinkinderen Bregje en Stijn, dat zij de kracht vinden om dit verlies te kunnen dragen. Toon, dank voor je warme support. Adieu. Bestuur Mannenkoor A Capella.

Zonovergoten vlooienmarkt en kledingbeurs

Onder de meest ideale zomerdag met temperaturen tussen 18 en 22 graden heeft mannenkoor A Capella op zondag 22 juni zijn jaarlijkse vlooienmarkt en kledingbeurs in het centrum van Lierop gehouden. De markt kende een grote toeloop aan bezoekers, passanten en dorpsgenoten, die het altijd interessant blijven vinden om tegen elven de opening van de markt van dichtbij mee te maken. Met grote stappen vliegen de koopjesjagers naar de diverse verkooppunten op zoek naar dat ene nog ontbrekende artikel. Vaak slagen zij daar warempel ook nog in om het te vinden, op advies van de gedreven verkopers en die waren in ruime mate aanwezig. Onder een stralende zon hebben de bezoekers ook kunnen genieten van de vele faciliteiten, die café Nellie van Oosterhout te bieden had. Onder een natje en een droogje zijn door de veilingmeesters vele nostalgische en/of streekgebonden (gebruiks)voorwerpen van eigenaar gewisseld.

Zonnige vlooienmarkt en kledingbeurs bij A Capella

Mannenkoor A Capela verwacht, dat zondag 22 juni weer een echte zonnige zomerse dag gaat worden. De weergoden zijn door de jaren heen het koorgezelschap steeds goedgezind geweest bij de organisatie van de jaarlijkse vlooienmarkt en kledingbeurs in Lierop. Van 11.00 tot 15.00 uur zijn de bezoekers meer dan welkom om langs de meer dan vijfentwintig volle uitgestalde kraampjes te schuifelen en hun slag te slaan. Vanaf een speciale ingerichte plek kunt u in alle rust bieden op een van de vele exclusieve en/of nostalgische (kunst)voorwerpen, die per opbod worden verkocht. Verder is er nog goed en draagbare kleding voor jong en oud verkrijgbaar in de grote zaal van Nellie van Oosterhout aan de Van Dongenstraat te Lierop. Tot slot kunt u, na een paar uurtjes op de markt rond gekeken te hebben, nog even uitrusten op een speciaal ingerichte terras, zonder ook maar iets te hoeven missen van de verkoop van exclusieve koopjes. Een bezoek aan de vlooienmarkt en kledingbeurs in Lierop staat bekend als een nostalgisch gezellig middagje uit.

Eervolle uitnodiging voor bijzondere viering

Ter gelegenheid van de Kringgildedag Peelland 2014 en het 450-jarig bestaan van het Gilde van Sint Antonius Abt wordt er op zondag 1 juni in de Lieropse koepelkerk een plechtige Gildemis gevierd met als thema “Voortgezet in de tijd.” Voorganger in de H. Eucharistieviering is gildepastoor J. Zwiers. De vaste- en wisselende gezangen van de gildemis ‘Missa Fraterna’ van Henk Habraken worden uitgevoerd door mannenkoor A Capella. De gildemis van zondag vangt aan om 09.30 uur in de Koepelkerk.

Mannenkoor A Capella op bedevaart

Een aantal leden van mannenkoor A Capella heeft de vogeltjes rondom zijn woning al vroeg in de ochtend horen fluiten. Er waren voldoende reden, dat de mannen zo vroeg uit de veren moesten. ‘Het was immers Moederdag en op deze bijzondere dag is het gebruikelijk dat mama een ontbijt op bed krijgt uitgeserveerd…’ of niet zoals pastoor H. van Overbeek'. het zo subtiel verwoordde in zijn predicatie. ‘Het is vandaag ook tevens Roepingenzondag en de Kerk staat hier uitgebreid bij stil’. Voor deze bijzondere moederdagviering was mannenkoor A Capella uitgenodigd om de Eucharistie van 09.30 uur muzikaal mee op te luisteren. Het koor heeft, naast de vaste- en wisselende gezangen, ook gekozen voor veel Marialiederen, die met de talrijke pelgrims gezongen zijn in dit drukke pelgrimsoord. Een goede keuze om in de Mariamaand op deze manier gezamenlijk de Eucharistie te vieren. Dankwoorden tot het koor werden er door pastoor Van Overbeek uitgesproken en afgesloten met een tot weerziens. Deze woorden werden even later met een luid applaus door de pelgrims ondersteund, waaronder diverse inwoners uit Lierop. Voor mannenkoor A Capella een mooie gelegenheid om zich in de regio te presenteren, als een veelzijdigheidskoor.

Gouden huwelijksviering: ‘Het begin van een feestelijke dag’

Het echtpaar Frits van Vaalen en Koos Kuijpers heeft zaterdag 10 mei zijn gouden huwelijksfeest gevierd. In de Koepelkerk heeft pastoor J. Zwirs een H. Eucharistieviering uitdankbaarheid opgedragen voor het gouden paar Van Vaalen-Kuijpers. De viering werd muzikaal opgeluisterd door mannenkoor A Capella, die met veel bravoure de vast- en wisselende gezangen verzorgde. Aan het einde van de viering mocht het koor de hartelijke woorden in ontvangst nemen voor de fraaie en feestelijke gezangen. Een joviaal applaus klonk door het kerkgewelf. ‘Een beter en mooier cadeau aan het begin van deze feestelijke dag hadden wij ons niet kunnen bedenken’ werd nog eens bevestigd door de naaste familieleden.

Viering opluisteren

Gouden huwelijksviering Het echtpaar Van Vaalen-Kuijpers viert op zaterdag 10 mei zijn gouden huwelijksfeest. De viering vindt plaats om 12.30 uur in de Koepelkerk te Lierop. De koorleden worden om 12.15 uur in de genoemde kerk verwacht voor het opluisteren van de jubileumviering. Kleding, vrije tijdskleding. Bedevaart Ommel Mannenkoor A Capella is uitgenodigd om met Moederdag, zondag 11 mei, de mis van 09.30 uur te zingen. De leden worden om 09.15 uur verwacht op het koor in de kerk te Ommel. Kleding: uniform met wit overhemd. achtwoord

Harrie en Susan vieren hun zilveren huwelijksfeest

Met Lintjesregen, vrijdag 25 april, hebben Susan van de Laar en Harrie Gubbels hun 25- jarig huwelijksjubileum gevierd. Vele genodigden en naaste familieleden hadden gehoor gegeven aan de uitnodiging. Ook mannenkoor A Capella gaf acte de presente en verzorgde een gevarieerd miniconcert met solistisch werk. Die eer was weggelegd voor vader Sjaak en zoon Harrie. Eigen koorwerk was er voor het jubilerende gezin, dat gepaard ging met het aanbieden van een roos voor de geliefden in de eerste rij. En een woordje werd verricht door bestuurslid Piet van Oosterhout onder het mum van ‘Een praatje van Piet’. Na het ceremonieel werd het koor uitgenodigd voor een aangeklede borrel.

Wat een feest zeg…

Zaterdagavond 12 april is Frans en Nellie van der Zanden met vele genodigden weer te gast geweest in Lierop. Er waren voldoende redenen om dit samenzijn te laten plaatsvinden in zijn geboortedorp. Een van de redenen was, dat Frans een speciaal kroonjaar te vieren had en dat wilde Frans niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Samen met zijn gezin en genodigden wilde hij een feestje bouwen met als topper, een miniconcert. Geen gewoon concert, maar een uitvoering, die geheel verzorgd wordt door zijn koor mannenkoor A Capella. Aan deze uitnodiging heeft het koor met veel enthousiasme meegewerkt. Uit het veelomvattende koorrepertoire werd een aantal eigentijdse of van zelf geschreven liederen gekozen. In de aangeboden felicitatie werden niet alleen de zangcapaciteiten verwoord, maar ook dankwoorden uitgesproken tot het gezin voor de medewerking, die A Capella door het jaar heen ontvangt. ‘Beste Frans.. een muzikale hulde speciaal voor jou, die door A Capella gebracht wordt op een locatie, waar jij iedere maandagavond de juiste toon zingt. Verder graag vraagt en praat en waar je altijd in bent voor een leuke anekdote. A Capella hoopt nog een lange tijd van jouw bijzondere kwaliteiten gebruik te mogen maken. Voor jou en Nellie deze ruiker bloemen bij gelegenheid van deze bijzondere dag. Proficiat met deze bijzondere dag. De jubilaris maakte ook van de gelegenheid gebruik om A Capella te bedanken voor deze muzikale hulde. ‘Jongens… bedankt en neem er een paar op. Sante’.

Mannenkoor A Capella brengt nieuwe stijl

Niets is vreemd in een moderne tijd van veranderingen. Ook zelfs binnen de wereld van de muziek is dit al mondjesmaat waarneembaar. Mannenkoor A Capella heeft het aan het begin van de zomerperiode aangedurfd om een eigentijds muzikaal avondje te presenteren, waarbij het niet alleen om luisteren gaat, maar ook actief meedoen. Het is een interactief programma geworden met gemengd koor De Veengalm (Neerkant), waarbij ook vele jeugdige bezoekers hun stem hebben laten horen. De beide culturele verenigingen brachten en zongen met veel verve en in stijl de meerstemmige liederen, evergreens, populaire en klassieke werken, die zij op het programma hadden staan. De gasten hebben daarbij van hun warme of koude gerechten genoten of met anderen getoost met een heerlijk glaasje wijn of ander drankje. “Aan het einde van dit bijzonder muzikaal evenement, dat gehouden werd op een bijzondere dag, tijdstip en plaats en ook nog met bijzondere gasten, is een welgemeend woord van dank op haar plaats voor het grote enthousiasme, dat de koorensembles met hun solisten hebben getoond om er een klankvolle avond van te maken. Chapeau”, aldus voorzitter Harrie van der Sanden. “Voor onze solisten, Klaas van Nuland, Frans van Hoof en Klaas Wubs, waren het mooie try outs voor het jubileumprogramma”. ‘Mannenkoor A Capella 50 jaar Beestachtig goed’. Aan pianist Rob Domesse, dirigent Marion van Eijk en aan secretaris Tilly Verstappen werden door secretaris Jo Dat uit de ‘Tuin van Nederland’ een ruiker bloemen aangeboden voor hun vele werkzaamheden. Dit alles heeft zich afgespeeld aan het begin van de zomertijd in café-restaurant ’t Jagerhuis te Lierop. Nieuwe gezangen op een andere locatie, wat velen niet verwacht zullen hebben. En wij zijn erin geslaagd om er een exclusieve avond van te maken, die zeker een vervolg zal krijgen. Dat was de uitdaging van mannenkoor A Capella, een ambitieus koor, dat elke uitdaging aandurft. Voor het gastkoor De Veengalm een uitstekende gelegenheid om A Capella bij een volgende gelegenheid uit te nodigen.

Interactief concert

Vrijdagavond 28 maart een interactief concert van mannenkoor A Capella in restaurant-cafe 't Jagershuis aan de Hogeweg te Lierop. Gastkoor is het gemengdkoor De Veengalm uit Neerkant. Het concert begint om 20.15 uur. De toegang is gratis.

Veel belangstelling voor parochievergadering

Parochievergadering 24 maart 2014 Voor een kleine 100 parochianen opende Gerrit Sanders namens het kerkbestuur de bijeenkomst die in alle Somerense parochies tegelijkertijd gehouden wordt met als intentie de parochianen in te lichten over de stand van zaken met betrekking tot het fusieproces (de plannen die het Bisdom met de Somerense - en Astense - parochies heeft) en de invulling hiervan vanuit de parochies zelf. Asten wordt hierbij in het voorstel naar het Bisdom niet meegenomen. In maart 2013 heeft het kerkbestuur naar aanleiding van een brief van december 2012 van vicaris-generaal Mutsaerts van het Bisdom den Bosch (te lezen op slaponline onder de link Bisdom en Lierop), samengezeten met de andere Somerense parochies omdat in zijn brief ruimte wordt gegeven in fasering, vormgeving en invulling. Hierop is een standpunt van het kerkbestuur ontstaan dat pastoor Jan Zwirs toelichtte. Het plan van het bisdom dateert volgens de pastoor al van 2009 met het boekwerkje dat als titel had: ‘Groeien in geloof is als geloven in groei’. Hij had de eerste bijeenkomst met de collegaparochies in maart 2013 geopend met een parabel uit het evangelie over ‘geloven in groei’ maar dan geen geforceerde groei maar over een natuurlijke organische proces, zoals de parabel zo mooi verwoordde. Voor degenen die het nog niet doorhadden voegde hij er ook nog een Oosters verhaal aan toe wat neerkwam op dezelfde uitkomst: ‘Geforceerde groei is nooit goed!’. Als uitgangspunt werd dan ook vanuit Lierop de boodschap meegegeven dat er een tijd is om zelfstandig te zijn en een tijd om te fuseren. Fuseren dus pas ‘als de tijd er rijp voor is’. Forceren in deze is dus niet goed! Dan trekken de vele vrijwilligers zich terug en dalen de inkomsten drastisch. Daar wordt niemand beter van. Lierop vraagt dus om – tot de tijd rijp is – door te gaan op de manier waar men nu mee bezig is. Wanneer dat moment is, is koffiedik kijken maar in de vragenronde na afloop werd wel duidelijk dat dit voor een groot gedeelte zal afhangen van de gesteldheid van onze pastoor. Hij mag niet uitvallen en is dat ook niet van plan. Transfers zijn uit d’n boze stelt hij! Aan de andere Somerense parochies is de boodschap meegegeven dat zij samen doorgaan met het samengaan van hun parochies en dat Lierop – pas áls de tijd rijp is – aansluit. Na het verhaal van de pastoor nam Peter Verberne de microfoon over om de presentatie, die deze avond in alle Somerense parochies getoond werd, te laten zien en uitleg te geven waar nodig. Enkele punten uit de presentatie: -Somerense parochies hebben uitvoerig gesproken over de kerkgebouwen van de parochies in de gemeente Someren. -Voorstel is om twee kerkgebouwen (Someren-Dorp en Lierop) en de locatie (het MFA) Someren- Eind open te houden. Dit is tot stand gekomen aan de hand van participaties als het aantal kerkbezoekers, dopen, communiekanten, huwelijken enz. en ook de financieën zijn naast elkaar gelegd. Ook het aantal pastores was natuurlijk van belang en de betrokkenheid van vrijwilligers. -Alle gegevens (uitgangspunt 2010) van de Somerense parochies zijn gemiddeld op diverse onderdelen; Kerkbezoeken ten opzichte van 2000 met 50% teruggelopen (ten opzichte van 1990 houden we zelfs nog maar 30% over). Dopen is ten opzichte van 1990 nog maar 13% va toen; Huwelijken 15% ten opzichte van 1990; Hierop is de toekomstige betrokkenheid bij de kerk vastgesteld en zo heeft de invulling van ‘wat in de gemeente Someren nodig is’ bepaald. De algemene conclusie voor wat betreft de financieën is dat de inkomsten dalende zijn waarbij aangetekend kan worden dat het oplopend tekort op de begroting – waar onze parochie overigens gunstig bij afsteekt - bij meerdere parochies van toepassing is. In 2011 waren de gemiddelde inkomsten van de gezamenlijke parochies in Someren 10% minder dan in 2010. Er zijn onvoldoende middelen om noodzakelijk onderhoud van alle kerkgebouwen uit te voeren. Voor wat betreft de pastores in de gemeente Someren is duidelijk dat de pastores Heeffers en Verhees per 1 juli a.s. stoppen. Bovendien is het bisdom van plan om voor de Somerense parochies (dus niet voor Lierop) een nieuwe pastoor aan te stellen. Aan de hand van bovenstaand criteria is dus het voorstel gevormd om door te gaan met de kerkgebouwen zoals hierboven genoemd en - op termijn - de kerken van Plan Noord en Someren- Heide een andere bestemming te geven en zeker geen groot onderhoud hierop meer uit te voeren. -Konsequentie is dat alle parochianen in de gemeente Someren terecht kunnen op drie locaties (Someren-Dorp, Lierop en MFA Someren-Eind). In de vragenronde werd naar aanleiding van een vraag over de financieën nog eens duidelijk gemaakt dat er op dit moment nog geen sprake is van een fusie. Ook werd door de pastoor nog eens expliciet uitgelegd dat het belangrijk is dat men meedoet aan de gezinsbijdrage die naar de kerk gaat (slechts 9% wordt afgedragen aan het bisdom). De vrienden van de Koepelkerk is een stichting die een aparte rekening heeft die bijdraagt aan het onderhoud van onze kerk. De banknummers zullen binnenkort op slaponline nog eens gepubliceerd worden. Ferd Raaijmakers gaf in z’n betoog aan dat de kerk van de toekomst ook een andere invulling kan krijgen. De gezamenlijke Parochies uit de gemeente Someren maken dus aan de hand van de presentaties van vandaag - en reacties daarop - een gezamenlijk voorstel aan het Bisdom dat over enkele weken verstuurd zal worden. Conclusie -De Koepelkerk blijft open dankzij de inzet van alle vrijwilligers -Aan de uitgangspunten die in maart 2013 zijn vastgelegd wordt vastgehouden -Mocht er onverhoopt een noodzaak zijn om te fuseren – bv als de pastoor onverhoopt uitvalt – dan heeft het kerkbestuur, mede dankzij vele vrijwilligers, hun zaakjes keurig op orde om snel over te kunnen hevelen. Geen janboel maar naadloos overgaan naar de fusie. Het is een wisselgeld voor de toekomst wanneer Lierop door omstandigheden gedwongen moet aansluiten. Daar wordt voorlopig echter niet vanuit gegaan waarbij de huidige pastoor van Heusden als voorbeeld aangehaald werd; hij is al 96!). Wanneer reacties op het voorstel van de Somerense parochies binnen zijn zullen deze gepubliceerd worden.

Open repetities mannenkoor A Capella

Mannenkoor A Capella uit Lierop bestaat in 2016 vijftig jaar en om dat jubileumjaar nog meer klank en kleur te geven, houdt het mannenkoor een open repetitieavond op maandag 17 en 24 maart vanaf 20.00 uur in zaal Nellie van Oosterhout aan de Van Dongenstraat in Lierop. De repetitieavonden worden voortgezet met een bijzonder interactief concert op vrijdagavond 28 maart in café ‘t Jagershuis aan de Hogeweg in Lierop. Het concert begint om 20.15 uur. Meer info:www.mannenkoorlierop.nl of Jo Dat, tel. 06-50503823 of Harrie van der Sanden, tel. 06-53177931.

Mannenkoor A Capella ambieert koorzang

Een ambitieus koor, dat iedere uitdaging aandurft, daar staat mannenkoor A Capella om bekend. Onder professionele leiding tracht de vereniging haar doel te bereiken. In het laatste lustrum heeft het koor al een andere weg ingeslagen wat betreft de repertoirekeuze. Het koor, van bijna dertig leden, beschikt over een verfrissend repertoire met evergreens, populaire en lichte muziek, naast de traditionele mannenzang. Open repetitieavonden Om het jubileumjaar in 2016 nog meer klank en kleur te geven, houdt het mannenkoor in de lentemaand open repetitieavonden voor iedereen, die van zingen houdt en zelf ook nog graag zingt. Zingen…, ja.. vrijwel iedereen kan zingen. Wil je op de maandagavonden op een leerzame, ontspannende en gezellige manier de zangkunst beoefenen, bezoek dan deze open avonden. Je kennis over de muziek en je interesses worden er alleen, maar groter door. Deze kenningsmakingsrepetities vinden plaats op maandagavond 17 en 24 maart vanaf 20.00 uur in zaal Nellie van Oosterhout aan de Van Dongenstraat te Lierop. De repetitieavonden worden voortgezet met een bijzonder interactief concert. Bijzonder interactief concert Op vrijdagavond 28 maart vindt dit exclusief concert plaats in restaurant-café ‘t Jagershuis aan de Hogeweg te Lierop. Gastkoor is het gemengdkoor De Veengalm uit Neerkant. Het concert begint om 20.15 uur . Het concert kenmerkt zich met een interactief programma van populaire- en licht traditionele werken. Kroonjaar Het pretentieuze A Capella staat aan het begin van een nieuw kroonjaar. In 2016 viert het koor zijn gouden jubileum, dat met diverse muzikale evenementen gevierd wordt. Misschien met jou, als toekomstige zanger, wil de vereniging er een nog sfeervoller en klankvoller jubileumjaar van maken. U bent meer dan welkom… ´ Mannenkoor A Capella 50 jaar - Beestachtig goed´, dat klinkt warempel toch als muziek in je oren. Kijk ook eens op website http://www.mannenkoorlierop.nl/ Voor meer info kunt u bellen met het bestuur Jo Dat 06 5050 38 23 of Harrie van der Sanden, telefoon 06 53 1779 31. Mannenkoor A Capella een mabitieus koor.

Jaarprogramma 2014: 'Dat klinkt als muziek in mijn oren…

Programma gewijzigd per 01 maart 2014 13 ac 01.20.0023 maandagavond lierop 20.00 - 22.00 uur wekelijks repetitie avond van oosterhout januari woensdag 1 lierop 11.00 uur nieuwjaarsreceptie de vurherd maandag 20 lierop 20.00 uur Jaarvergadering februari vrij 21 en zat 22 lierop 20.00 uur bonte avond kaauw voetjes donderdag 27 lierop uitvaarplechtigheden maart zondag 2 lierop 10.30 uur opluisteren carnavalsmis maandag 17 en 24 lierop 20.00 uur open repetitieavonden bij zaal van oosterhout vrijdag 28 maart lierop 20.15 uur concert ‘t jagershuis april zaterdag 12 april lierop serenade frans van der zanden zon 20-maandag 21 lierop pasen mis opluisteren zaterdag 26 koningsdag mei donderdag 29 lierop hemelvaartdag lierop 50 jaar huwelijk van vaalen-kuypers juni zondag 1 juni lierop 10.00 uur gildenmis zondag 8 – maandag 9 lierop 10.00 uur pinksteren mis opluisteren zondag 22 juni lierop 10.00 uur vlooienmarkt juli maandag 14 lierop 18.30 uur fiets barbecue augustus maandag 25 lierop 20.00 uur hervatting repetities september zaterdag 13 lierop 17.00 uur herdenkingsplechtigheid 70 jaar bevrijding zaterdag 20 / dinsdag 23 lierop kermis oktober zat 25 - zondag 26 trier concertreis maandag zorgcentrum keijserinnedael november maandag 3 deurne 19.00 uur zorgcentrum nieuwenhof november zondag 9 Lierop 09.00 uur boeken- en platenbeurs zaterdag 22 lierop 20.00 uur st ceciliafeest december donderdag 25 lierop 10.00 uur viering van kerstmis woensdag 31 lierop 18.30 uur viering oudjaar ************************************************************************************************** maandagavond lierop 20.00 - 22.00 uur wekelijks repetitie avond invitatie someren 09.30 uur h.eucharistieviering opluisteren invitatie lierop-mierlo 10.00 uur h.eucharistieviering opluisteren invitatie oirschot h.eucharistieviering opluisteren invitatie helmond zorgcentrum keyserinnedael invitatie brandevoort zorgcentrum invitatie deurne zorgcentrum nieuwenhof invitatie vlierden h. eucharistieviering opluisteren

Jaarprogramma 2014: 'Dat klinkt als muziek in mijn oren…

Programma gewijzigd per 01 maart 2014 maandagavond lierop 20.00 - 22.00 uur wekelijks repetitie avond van oosterhout januari woensdag 1 lierop 11.00 uur nieuwjaarsreceptie de vurherd maandag 20 lierop 20.00 uur Jaarvergadering februari vrij 21 en zat 22 lierop 20.00 uur bonte avond kaauw voetjes donderdag 27 lierop uitvaarplechtigheden maart zondag 2 lierop 10.30 uur opluisteren carnavalsmis maandag 17 en 24 lierop 20.00 uur open repetitieavonden bij zaal van oosterhout vrijdag 28 maart lierop 20.15 uur concert ‘t jagershuis april zaterdag 12 april lierop serenade frans van der zanden zon 20-maandag 21 lierop pasen mis opluisteren zaterdag 26 koningsdag mei donderdag 29 lierop hemelvaartdag lierop 50 jaar huwelijk van vaalen-kuypers juni zondag 1 juni lierop 10.00 uur gildenmis zondag 8 – maandag 9 lierop 10.00 uur pinksteren mis opluisteren zondag 22 juni lierop 10.00 uur vlooienmarkt juli maandag 14 lierop 18.30 uur fiets barbecue augustus maandag 25 lierop 20.00 uur hervatting repetities september zaterdag 13 lierop 17.00 uur herdenkingsplechtigheid 70 jaar bevrijding zaterdag 20 / dinsdag 23 lierop kermis oktober zat 25 - zondag 26 trier concertreis maandag zorgcentrum keijserinnedael november maandag 3 deurne 19.00 uur zorgcentrum nieuwenhof november zondag 9 Lierop 09.00 uur boeken- en platenbeurs zaterdag 22 lierop 20.00 uur st ceciliafeest december donderdag 25 lierop 10.00 uur viering van kerstmis woensdag 31 lierop 18.30 uur viering oudjaar ************************************************************************************************** maandagavond lierop 20.00 - 22.00 uur wekelijks repetitie avond invitatie someren 09.30 uur h.eucharistieviering opluisteren invitatie lierop-mierlo 10.00 uur h.eucharistieviering opluisteren invitatie oirschot h.eucharistieviering opluisteren invitatie helmond zorgcentrum keyserinnedael invitatie brandevoort zorgcentrum invitatie deurne zorgcentrum nieuwenhof invitatie vlierden h. eucharistieviering opluisteren

Koormuziek begeleiden Nel Verberne- Aarts naar haar laatste rustplaats

De uitvaartplechtigheden van mevrouw Nel Verberne-Aarts zijn door vele familieleden en dorpsgenoten bijgewoond. Nel was een hardwerkende vrouw, die 35 jaar voor de klas heeft gestaan om les te geven aan de opgroeiende jeugd. Vandaag, donderdag 27 februari, hebben velen haar een laatste eer gebracht, als dank voor haar grote passie in het onderwijs en voor haar gezin. Na haar ‘laatste’ schooldag, als onderwijskracht, heeft zij zich verder verdiept in het gildewezen, de KBO en de liturgiegroep en de jeugdbibliotheek. Zij was ook een van de pioniers tit de oprichting van de scouting te Lierop. Om aan haar laatste wens tegemoet te komen, heeft het gezin aan mannenkoor A Capella gevraagd om de uitvaartplechtigheden muzikaal op te luisteren. Op een stijlvolle wijze heeft het koor met veel elan deze viering opgeluisterd. Na afloop van de uitvaartplechtigheden heeft het gezin zijn waardering uitgesproken tot het koorgezelschap.

DVD Koepelconcert

Het was prachtig te zien en te horen hoe mannenkoor A Capella en gemengdkoor De Bosgalm en een aantal gastmusici met veel elan hun muzikale bijdrage hebben geleverd aan het Koepelconcert 2013. De muziekkeuze, de fraaie gezangen en de aansprekende videobeelden onderstrepen dat geheel nog eens. Wilt u het Koepelconcert nog eens beleven, dan kunt u dit kenbaar maken aan Martien Slaats, telefoon 0492 335066 of via e-mail (mfpslaats@planet.nl) . Martien zorgt er voor dat u de videobeelden in uw bezit krijgt. Voor deze cd “Koepelconcert 2013’ wordt een bijdrage van vijf euro gevraagd. Bestellingen kunnen nog tot 18 februari gedaan worden.

Erelid Jan van de Ven met muzikaal eerbetoon begraven

Mannenkoor A Capella heeft op dinsdag 28 januari tijdens de uitvaartplechtigheden in de parochiekerk van de Heilige Naam Jezus een muzikaal eerbetoon gebracht aan zijn erelid en dirigent Jan van de Ven. De meest muzikale man van Lierop is op weg naar zijn 81- levensjaar na een kort ziekbed op donderdag 23 januari in zijn ouderlijke woning overleden Niet allen met woorden, maar vooral met veel koorzang heeft mannenkoor A Capella afscheid genomen van zijn gewaardeerd musicus Jan van de Ven. ‘Beste Jan, dank voor je grote inzet in en betrokkenheid bij het culturele leven van Lierop en in het bijzonder voor dat van mannenkoor A Capella. Jouw vereniging, waar je warempel met velen zeer trots op bent geweest en gebleven. Mannenkoor A Capella wil graag zijn dankbaarheid tonen aan zijn huisgenoten voor de geboden gastvrijheid en voor hun bemoedigende woordjes of een helpende hand. Ons medeleven gaat ook uit naar zijn naaste familieleden. Wij wensen hen veel sterkte in deze droevige dagen. Adieu, namens Mannenkoor A Capella’.

Mannenkoor A Capella zet gouden deur op een kier

Maandagavond 20 januari heeft mannenkoor A Capella zijn algemene vergadering gehouden in zaal Nellie van Oosterhout te Lierop. Aan de uitnodiging hebben vele leden acte de présence gegeven. In het openingswoord van voorzitter Harrie van der Sanden schetste hij in vogelvlucht het verenigingsjaar 2013, met het meest in het oogspringende muzikale evenement het Koepelconcert, dat begeleid werd door dirigent Marion, organist Rob en Jannie, alsmede een aantal gastmusici Jacob, Iris en Nico. Een bekroning waren ook de muzikale uitvoeringen bij de gouden huwelijksfeest van de koorlid Martien de Groot en echtgenote Maria de Groot-van Asten. Verder de bijzondere kroonjaren van secretaris –penningmeester Jo Dat en partner Thea en van commissaris Annie en Piet van Nuland. A Capella heeft ook deze feestelijkheden vocaal opgeluisterd. Veel muzikale ondersteuning heeft het koor ook gegeven bij het droeve afscheid van Riek Aben-van der Zanden. Aandacht was er ook voor erelid en oud- dirigent Jan van de Ven, die momenteel ernstig ziek is. De vergadering wenste hem een spoedig herstel toe. Voor dit jaar zijn weer diverse nieuwe muzikale uitvoeringen geprogrammeerd. Veel aandacht gaat samen met dirigent Marion van Eijk uit naar het opluisteren van de gildemis bij gelegenheid van de gildedag van Sint Antonius Abt, de herdenking van de 70- jarige bevrijding van Lierop, de organisatie van het eigen concert en de open repetitieavonden. Het bestuur heeft ook aandacht geschonken aan het naderende gouden bestaansfeest van mannenkoor A Capella. Het kroonjaar wordt niet alleen in 2016 gevierd, maar benadrukte dat ook de momenten er naar toe dienen elke dag gevierd te worden. Alleen dan kan men spreken over een geweldig feest met een bijzonder kroonjaar. Bij de gebruikelijk agendapunten legde het bestuur verantwoording af over het gevoerde beleid en bood verder het vierjarenplan, alsmede het jaar- en financiële rapport ter goedkeuring aan. In ongewijzigde vorm werden deze vastgesteld. Aan de secretaris-penningmeester Jo Dat werd dank uitgebracht voor het zorgvuldig beheren en het nauwkeurig optekenen van de vele activiteiten, waardoor het koor terug kan zien op een geslaagd muzikaal jaar. Het koor toont ook zijn grote betrokkenheid bij de (kerkelijke) vieringen, waardoor het koor veelvuldig uitgenodigd wordt in zorgcentra of parochies. Dit naar volle tevredenheid van Theo van Heugten en Peter van Schalen. Tijdens de bestuursverkiezing werd de zich herkiesbaar stellende secretaris-penningmeester Jo Dat met ruime meerderheid van stemmen herkozen. In de vacature van Kees Verstappen is Henk Nijeboer eveneens met volle meerderheid der stemmen gekozen tot nieuw bestuurslid. Dankwoorden zijn er uitgebracht aan Kees Verstappen, die vanaf 2002 onafgebroken deel uit heeft gemaakt van het bestuur. In die jaren heeft hij een grote bijdrage geleverd aan de vereniging. Zijn grote doorzettingsvermogen, (muziek)kennis en verantwoordelijkheid zijn kenmerkend voor hem. Voor zijn inzet is voor Kees en zijn metgezellen een meerdaagse verblijf geboekt bij een voormalige smederij uit 1898, waar je heerlijk met culinaire streekgerechten wordt verwend. Gastvrouw Gabiel en gastheer Ad zullen je culinair verwennen in dat pittoreske dorpje. ‘Dit vind ik nu mooi’, aldus Kees. Voor Kees een dankbare herinnering aan een mooie tijd als bestuurder van mannenkoor A Capella. Met een welverdiend en hartelijk applaus werd het geheel onderstreept. En Kees zijn vervanger, Henk Nijeboer, werd uitgenodigd om aan de bestuurstafel zitting te nemen. Met een geanimeerde rondvraag werd om tien over tien de vergadering naar volle tevredenheid afgesloten. En ook ‘dat klinkt als muziek in mijn oren’.

Muzikale Jan van de Ven overleden

Op weg naar zijn 81- verjaardag is Jan van de Ven na een kort ziekbed toch nog vrij plotseling overleden op donderdagochtend 23 januari. Jan van de Ven was oprichter en dirigent van mannenkoor A Capella. Vanaf de oprichtingsdatum van 12 oktober 1966 tot 1995 is Jan van de Ven dirigent geweest van mannenkoor A Capella. Na het neerleggen van zijn functie als dirigent, heeft hij bijna vijf jaren als koorzanger zijn partijtjes meegezongen. Jan, de meest muzikale man van Lierop. Bij diverse koorgezelschappen en gelegenheidskoren heeft Jan een belangrijke (kader)rol gespeeld bij het instuderen van muziekwerken en het daarbij dirigeren. Voor zijn belangenloze inzet en zijn verdiensten voor de samenleving heeft musicus Jan van de Ven tijdens het Dorpsfeest Lierop 825 de legpenning van Lierop 825 jaar oud ontvangen. Bij zijn 25 jaar dirigentenschap ontving hij de pauselijke onderscheiding Pro Ecclesia et Pontifice. In 1996 werd Jan benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Ons medeleven gaat ook uit naar zijn naaste familieleden. Mannenkoor A Capella wenst hen veel sterkte in deze droevige dagen. De uitvaartplechtigheden van de heer J. van de Ven vinden plaats op dinsdag 28 januari om half elf in de kerk van de Heilige Naam Jezus te Lierop.

Jaarvergadering A Capella

De jaarvergadering van mannenkoor A Capella wordt gehouden op maandag 20 januari en vangt aan om 20.00 uur in zaal Nellie van Oosterhout te Lierop. Naast de vaste agendapunten gaat de aandacht ook uit naar het meerjarenprogramma 2014-2017. Het diamanten bestaansfeest van het Lieropse koorgezelschap maakt hier deel van uit, alsmede het organiseren van een aantal open repetitieavonden. Bij de bestuursverkiezingen is aftredend en herkiesbaar Jo Dat. Aftredend en niet herkiesbaar is Kees Verstappen. Met de rondvraag wordt de vergadering afgesloten.

'Engelenzang van boven'

Dank voor de ‘Engelenzang van boven’, klonk het vanaf het hoofdaltaar in de parochiekerk van de Heilige Naam Jezus. Een leuke woordspeling, die pastoor J. Zwirs uitsprak aan het einde van de dagmis met Kerstmis. De voorganger sprak hiermee zijn waardering uit tot mannenkoor A Capella voor de klankvolle gezangen, die de ‘engeltjes van boven’ gebracht hebben. Ook de vele vrijwilligers werden in deze dank betrokken. Theo en Peter genoten zichtbaar van deze dankwoorden, waarmee hun inspanningen beloond werden. En brachten de dank en de kerstwensen over aan de koorleden ‘Dank jongens.. wij hebben weer mooi gezongen. Fijne kerstdagen en tot Oudjaar om 18.30 uur in de kerk’.

Kerstconcert met samenzang

Mannenkoor A Capella en het muziekgezelschap Sambuca uit Leende hebben een sfeervol kerstconcert verzorgd in Zorgcentrum ‘Witven, dat ligt aan de rand van de Strabrechtse Heide te Lierop. Het kerstconcert van zaterdagavond 21 december kenmerkte zich met een goede mix aan koorzang en blaasmuziek en door veel samenzang met de talrijke gasten. Veel vreugde en passie was er te bespeuren tijdens deze kerstuitvoering. Het concert werd afgesloten met een kerstwens en het eeuwenoude en bekende kerstlied ‘Ere zij God’. In de pauze en aan het einde van het geslaagde concert waren er nog voldoende momenten over om onder het genot van een drankje en wat kerstbrood met de gasten en collega zangers nader kennis te maken. ‘Fijne kerstdagen en een alle goeds voor 2014’klonken er door de gangen bij het verlaten van het zorgcentrum.

Schitterende kerstopnames

Schitterende beelden hebben de tv opnames van 15 december opgeleverd. De hoofdrol is weggelegd voor de grootste zandkunstenaar van Nederland, Gert van der Vijver. Met zijn lichtbak en vier kilo zand brengt Ger van de Vijver het kerstverhaal “Kerst met de Zandtovenaar’ tot leven. Yvon Jaspers vertelt het kerstverhaal, de Geboorte van Jezus, terwijl de diverse artiesten kerstliederen laten klinken over het Waagplein in Alkmaar. Het geheel wordt mede muzikaal ondersteund door het aankomend talent Jacob van Eijk, de zoon van Marion en Nico. Tijdens de uitvoering speelt Jacob op zijn marimba het kerstlied ‘Carol of the drum’. Ook deze uitvoering levert adembenemende en klankvolle beelden op. In de uitzendingen zijn zondag 22 december vanaf 17.00 uur bij KRO-RKK op Zapp/Nederland 3. Dinsdag 24 december om 16.40 uur bij KRO-RKK op Zapp/Nederland 3 tenslotte op donderdag 26 december om 12.05 uur bij KRO-RKK op Nederland 1.

Kerstconcert

Zaterdag 21 december verzorgt mannenkoor A Capella een kerstconcert voor de gasten van Zorgcentrum Witven aan de Beuvenlaan 5-7 in Lierop. Te gast is ook het muziekgezelschap Sambuca uit Leende. Vanaf 19.00 uur zullen beide muziekgezelschappen met een veelheid aan kerstliederen de avond opluisteren.

Mannenkoor A Capella staat stil bij dagelijks gebeuren

Op de derde donderdag van november heeft mannenkoor A Capella de feestdag van de patroonheilige Heilige Cecilia, zijn jaarlijkse Ceciliafeest gevierd. In het sfeervol ingerichte ‘klein theater’ Nellie van Oosterhout hebben de gasten, genodigden en zangers op zaterdag 23 november kunnen genieten van een delicieus avondje vol gerechten en entertainment. De avond was heel kleurrijk ingevuld met voordrachten, levensliederen en culinaire gerechten. Eén van de hoogtepunten van het Ceciliafeest is ongetwijfeld het optreden van de grootste conferencier die mannenkoor A Capella kent, tenor Sjaak Gubbels. Op een onovertroffen wijze en met veel mimiek heeft de minstreel zijn anekdotes onder de aandacht van de bewonderenswaardige gasten gebracht. Kleinkunstenaar Berrie van den Dungen ontleedde zijn komische mimieken en voordrachten uit een breed assortiment aan levensliederen, dat hij heeft opgebouwd in bijna veertig jaar kleinkunstvoorstellingen. “In 2016 bestaat A Capella vijftig jaar. De komende jaren zal hieraan invulling gegeven worden om in dat jaar het kroonjaar van een extra muzikaal tintje te voorzien”, aldus voorzitter Harrie van der Sanden. “Nu A Capella dit jaar geen specifieke jubilarissen heeft, is het een goede gelegenheid om een momentje stil te staan bij de dagelijkse gebeurtenissen, die het koor aangaan. Verder ook om de vereniging in haar totaliteit te bedanken voor de grote gedrevenheid, die gevoerd wordt vanuit de verschillende disciplines”. Met een daverende muzikale finale heeft het magakoor zijn dank uitgebracht voor dit amusante avondje, waar het genieten was van een gezellig samenzijn met een grote vriendengroep.

Gouden paar Jan en Diny van Teeffelen-van den Einden beleven dag van zijn leven

Voor het echtpaar Jan en Diny van Teeffelen-van den Einden werd zaterdag 23 november voor even de klok teruggezet. Vijftig jaar geleden is dorpsgenote Diny van den Einden in het huwelijk getreden met Jan van Teeffelen uit Mierlo. Vandaag, 23 november, vijftig jaar later keerde het rasse echtpaar weer terug naar de geboorteplaats van de bruid om daar dit kroonjaar te vieren. Het gouden bruidspaar had bijzondere redenen om met vele genodigden de dag te beginnen met een H. Eucharistieviering in de Koepelkerk, waarin pastoor H. de Groof weer is voorgegaan. Mannenkoor A Capella verzorgde ditmaal voor de muzikale uitvoering van de Missa Quarta van C. Jaspers en met meerstemmige lofgezangen. De viering werd afgesloten met een dankwoordje, waarna een ‘lang zullen zij leven’ door het kerkgewelf klonk. Na afloop van de viering werd door het bruidspaar Jan en Diny de dank uitgesproken voor de mooie gezangen op deze bijzondere dag. “Met ons hebben velen intens deze viering bijgewoond. De dag had niet schoner kunnen beginnen. Dank je wel.”

‘Elfde van de Elfde’ klankvol gevierd

Met de komst van mannenkoor A Capella hebben de gasten van Zorgcentrum De Nieuwenhof in Deurne de avond van de ‘Elfde van de Elfde’ wel heel klankvol gevierd met hartstochtelijk gezangen. De grote gangmakers waren de gasten zelf. Het Lieropse gezelschap liet zich leiden door de enthousiaste bewoners, waardoor er snel een megakoor ‘De Nieuwenhof’ gevormd werd. Onder leiding van dirigent Marion van Eijk werd er in allerijl een interactief programma uitgevoerd. Voor de pauze voerde het koorgezelschap veel solistisch werken uit, terwijl in het laatste gedeelte van de avond de meerstemmige werken en samenzang de boventoon vormden. Met een medley werd deze gezellige muzikale meeting afgesloten en werden dankwoorden naar elkaar uitgesproken over het gastvrij onthaal. Voor een aantal gasten was het ook een hernieuwde kennismaking met een aantal voormalige inwoners uit Lierop.

‘Boekenwurmen’ op zoek naar leesvoer

‘Boekenwurmen’ op zoek naar leesvoer Vele ‘boekenwurmen’ hebben zondag 10 november een bezoek gebracht aan de dvd-, boeken- en platenbeurs in gemeenschapshuis De Vurherd. Nieuw was de grote verzameling dvd-films en cd’s. Met deze nieuwe uitbreiding heeft mannenkoor A Capella met vele nieuwe gezichten kennisgemaakt tijdens de markt in Lierop. De Vurherd was tot de laatste vierkante meter ingedeeld met duizenden boeken en (verzamel)lp’s. Tijdens de openingsuren schuifelden de bezoekers langs de tafels op zoek naar het ontbrekende boek of (nostalgische) muziekwerken. Leesvoer was er voldoende aanwezig, waardoor er maar weinig gasten zijn geweest die geen keuze hebben kunnen doen uit de vernieuwde voorraad lectuur, dvd’s of lp’s. Ook de genomineerde Mieke van Stiphout voor de titel van ‘Brabander van het jaar’ was present om de stichting ‘Mama Alice’ onder de aandacht te brengen bij een nieuwe groep uit de samenleving.

Mannenkoor A Capella naar de ´Stad`

Het is zes jaar geleden dat mannenkoor A Capella op verzoek van oud-Lieropenaar Hans van de Ven naar de ´Stad´ trok om kennis te maken met het jubilerende Wilhelmina Mannenkoor. Namens het Eindhovense koorgezelschap nodigde hij destijds A Capella uit voor het jubileumconcert bij gelegenheid van het tienjarig bestaan. Aan de vooravond van de opening van het lichtfestival Glow in Eindhoven heeft het Lieropse gezelschap al kunnen waarnemen, wat er allemaal mogelijk is met lichtinstallaties. Diezelfde effecten waren er ook waar te nemen in het bekende ´Rozenknopje´, het kleinschalige culturele muziekcentrum in Eindhoven. A Capella onder leiding van dirigent Marion van Eijk, heeft daar tegenover laten horen en laten zien wat er allemaal mogelijk is op muzikaal gebied. Solistische werken werden er met veel dynamiek uitgevoerd, waardoor de avond een verrijking werd voor de inwoners van de ‘Stad’. In dit rijtje passen ook de ‘a capella’-werken van het Wilhelmina Mannenkoor. Met veel passie loodste dirigent Lizzie Kean met succes het koor door het gevarieerde theaterprogramma heen. Ook voor hen de complimenten van het luisterend publiek, dat later op de avond versterking kreeg van de ‘Vrouwen van Wilhelmina’. Ook na de optredens was er nog voldoende stof voorhanden om met elkaar van gedachten te wisselen over de muzikale dingen en over het dagelijkse leven in de stad en in het dorp. Het naar de ´Stad´ gaan, was weer net als vroeger… een hele bijzondere meeting geworden, waar nieuwe contacten, ook met andere culturele instellingen, werden gelegd. “Doe de groeten maar alvast bij jullie in ’t Durup’, wij komme wel”, klonk als bekend in de oren.

Koepelconcert met Lierops elan

In de Koepelkerk te Lierop hebben de koorgezelschappen laten zien en horen, dat de muziek in Lierop een centrale plaats inneemt en ook nog met veel elan wordt uitgevoerd. De beide plaatselijke koorgezelschappen, mannenkoor A Capella en de gemengde zangvereniging De Bosgalm, tekenden voor de koorzang. De gastmusici, drummer Nico van Eijk, de talenten Iris Geurtjens op dwarsfluit, Jacob van Eijk op marimba en aan het orgel Jannie van Leeuwen, zorgden voor de klankvolle omlijsting. De gedreven en gelouterde pianist en orgelspeler Rob Dommisse liet zijn kwaliteiten allereerst horen bij het begeleiden van de werken van mannenkoor A Capella en als invaller bij het gemengdkoor De Bosgalm. Later in het programma heeft een volle kerk weer kunnen genieten van zijn weergaloos orgelspel bij de uitvoering van Händels Water Music. Onder de koepel van de fraai uitgelichte en tot de laatste rij gevulde kerk zongen de gastkoren met verve hun liederen op het thema ‘De kracht van water’. Met de krachtig golvende negro-spiritual Go down Moses tot de zoet deinende Barcarolle werd het een mooi en gevarieerd programma. Pater P. Schellens zorgde voor de meerwaarde door zijn overdenking over het thema ´De kracht van water´. Een camerateam zorgde ervoor dat ook de concertgangers achteraan niets hoefden te missen. De slotwoorden waren voor pastoor J. Zwirs, die een algemeen dankwoord uitspraak en alle disciplines hartelijk dankte voor hun bijdrage aan deze inspirerende avond. De nieuwe preses Wim Steenbakkers van de Stichting Koepelconcerten onderstreepte de geuite waarderingen en dankte de dirigenten Marion van Eijk en Trudy Timmers voor hun muzikale passie. De nieuwe datum van het Koepelconcert 2014 werd bekend gemaakt. Met Goede Vrijdag, 18 april bent u allen weer van harte uitgenodigd.

´Ongewild en onverwacht, niemand had dit gedacht…´

In de Koepelkerk heeft mannenkoor A Capella op vrijdag 18 oktober de uitvaartplechtigheden muzikaal opgeluisterd. Ongewild en onverwacht heeft de familie Van Lierop afscheid moeten nemen van Hendrie van Lierop, die tijdens het beoefenen een van zijn sportieve activiteiten, vrij plotseling is overleden. In de kerk werd een in memoriam uitgesproken, waarin Hendrie´s grote passie zijn gezin, werk en vrijetijdsbesteding aan het licht werden gebracht. Dankwoorden heeft het koor mogen ontvangen voor het opluisteren van de gezangen en voor de grote betrokkenheid van het koor tijdens de uitvaartplechtigheden.

Koepelconcert met Lieropse koorgezelschappen

‘Onze Koepelkerkconcerten mogen zich verheugen in grote belangstelling van zowel publiek als koren en musici uit de regio. De medewerking van een keur aan zangers en instrumentalisten heeft al verschillende keren tot prachtige uitvoeringen geleid, zoals vorig jaar bijvoorbeeld de overdonderende Mass for Peace van Karl Jenkins. Het enthousiasme is na afloop altijd groot, het wordt als een bijzonder ervaring beschouwd om onder de Lieropse koepel te kunnen musiceren. Het najaarsconcert dat voor vrijdag 1 november op de agenda staat, is voornamelijk een aangelegenheid van Lierop zelf. De organisatie is er erg gelukkig mee dat onze koren A Capella en De Bosgalm gezamenlijk bereid bleken het thema ‘de kracht van water’ voor hun rekening te nemen. De gratis toegankelijke Koepelkerkconcerten – een op Goede Vrijdag en een in het najaar – zijn uitgegroeid tot een gekoesterde traditie. Ze hebben een specifiek karakter: muziek en overweging ondersteunen elkaar, met spirituele verdieping als uitgangspunt. Het thema van het najaarsconcert krijgt onder meer gestalte in de repertoirekeuze van mannenkoor A Capella (o.l.v. Marion van Eijk) en gemengde zangvereniging De Bosgalm (o.l.v. Trudy Timmers). Ze presenteren een afwisseling van klassiek en hedendaags repertoire. Van I am sailing tot Down to the river to pray, van Joachim Neanders King all glorious tot Offenbachs Barcarolle. Diverse solisten leveren een bijdrage: Rob Dommisse (orgel), Jacob van Eijk (marimba) en Iris Geurtjens (dwarsfluit). Ook vaste organiste Jannie van Leeuwen-Soethout werkt mee. De overweging naar aanleiding van het thema wordt gesproken door pater Piet Schellens. De Bosgalm, opgericht in 1946 op initiatief van de toenmalige RK Jonge Boerenstand, telt momenteel circa dertig leden en zingt driestemmig. Het repertoire is divers. Naast optredens bij concerten luistert het koor ook eucharistievieringen met zijn zang op. Mannenkoor A Capella kijkt al uit naar zijn gouden bestaansfeest, dat in 2016 gevierd gaat worden met verschillende muzikale evenementen. Het koor kan terugblikken op diverse hoogtepunten, zoals meerdaagse concertreizen naar Rome, waar onder meer een eucharistieviering in de Sint-Pieter werd opgeluisterd. Een vast onderdeel van de Koepelkerkconcerten is de samenzang. Het concert begint om 20 uur en duurt circa een uur. Pastoor Jan Zwirs spreekt het slotwoord. Bij het verlaten van de kerk kan een vrijwillige bijdrage worden gegeven’.

Felicitaties aangeboden

Een delegatie van het bestuur van mannenkoor A Capella heeft zondagmiddag 13 oktober zijn felicitaties aangeboden bij gelegenheid van het 25- jarig bestaan van Radio Siris. In een gezellige ambiance heeft zij ook tijdens deze live uitzending haar dank uitgesproken voor de warme support, die het koor steeds heeft ontvangen bij de realisatie van zijn activiteiten en muzikale uitvoeringen. Verder een mooie gelegenheid om met diverse afvaardigingen de vriendschapsbanden te verstevigen of om nieuwe contacten te leggen.

Boeken-, platen- en dvdbeurs in Lierop

Zondag 10 november wordt in gemeenschapshuis De Vurherd te Lierop de jaarlijkse Boeken- en platenbeurs van mannenkoor A Capella gehouden. Nieuw is ook de grote verzameling dvd- films en cd’s. In een grote zaal worden duizenden boeken, langspeelplaten, singeltjes, CD’s en dvdfilms te koop aangeboden. U heeft de keuze uit een groot aantal romans, hobbyboeken, encyclopedieën, religie, geschiedenis- en aardrijkskundeboeken, jeugd en kinderboeken. Op het gebied van muziek treft u een rijke nuancering platen uit aan de top 40, verzamel lp’s, (inter)nationale koorwerken en singeltjes van Nederlandstalige artiesten. Ook een grote variëteit aan dvd films en cd’s worden te koop aangeboden. De beurs vindt plaats van 10.30 tot 15.30 uur in gemeenschapshuis ‘De Vurherd’ aan de Offermansstraat te Lierop. De entree bedraagt een euro voor volwassenen.

Rabobank Clubkas Campagne:‘ Mannenkoor A Capella gekleed door u’

De voorbereidingen op de Rabobank Clubkas Campagne zijn beëindigd met het huis-aan-huis bezorgen van ons rondschrijven. In dit schrijven vraagt mannenkoor A Capella uw aandacht voor de actie ‘Mannenkoor A Capella gekleed door u’. Mannenkoor A Capella wil met de Rabobank Clubkas Campagne een van haar doelen bereiken namelijk de aanschaf van nieuwe blouses met stropdassen. Om dit te kunnen verwezenlijken vraagt A Capella om uw sympathie. Aan dit project kunt u uw medewerking verlenen door uw stem uit te brengen op de actie “Mannenkoor A Capella gekleed door u’. U zorgt u er dan tevens voor, dat uw favoriete koor er weer picobello op staat… dat is toch ook iets om trots op te zijn. Dank voor uw warme support. Mannenkoor A Capella. Telefoon 06 5050 3823 of 06 53 17 79 31 -

Zorgboogcentrum Keijserinnedael geniet van muzikale klanken

Mannenkoor A Capella heeft op maandag 9 september om 19.30 uur een gevarieerd concert gebracht in Zorgboogcentrum Keijserinnedael te Helmond. In de Ontmoetingsruimte ‘Klaverblad’ werd het koorgezelschap door Activiteiten Begeleidster Kim Bombeeck welkom geheten en voorgesteld aan de bewoners en hun gasten. Zij wenste A Capella veel succes toe in deze druk bezette auditorium. Met veel elan en enthousiasme heeft het Lieropse gezelschap onder leiding van dirigent Marion van Eijk een zorgvuldig en interactief programma uitgevoerd, dat bijzonder goed in de smaak viel bij de toehoorders. In de pauze maakten de koorleden ook persoonlijk kennis met een aantal (minder)bekende bewoners of gasten. Uit het vernieuwde repertoire van het Koepelconcert van 1 november 2013 werd ook een aantal werken gekozen, dat goed in het gehoor lag. ‘En als u kunt zingen, zing maar rustig mee’, was niet tegen dovemansoren gezegd. De aanwezigen neurieden mee op de melodie, wat een hele bijzondere sfeer te weeg bracht. De Activiteiten Begeleiders Kim en Minke werden heel hartelijk bedankt door voorzitter Harrie van der Sanden voor de geboden gastvrijheid en 'hapjes' door Zorgcentrum Keijserinnedael. ‘Bijzonder plezierig was het om ook met de bewoners en gasten dit avondvullend programma te kunnen brengen. U was een fijn en dankbaar publiek’.

Miniconcert Zorgboogcentrum Keijserinnedael

Miniconcert Zorgboogcentrum Keijserinnedael Mannenkoor A Capella verzorgt op maandag 9 september om 19.30 uur een populair miniconcert in Zorgboogcentrum Keijserinnedael te Helmond. In de Ontmoetingsruimte ‘Klaverblad’ zal het Lieropse koorgezelschap een gedeelte van zijn veelomvattende repertoire uitvoeren. Het koor telt 25 zangers, dat onder leiding van dirigent Marion van Eijk, een gevarieerd programma van populaire en eigentijdse liederen brengt. Een aantal werken zal ook uitgevoerd worden tijdens het Koepelconcert van vrijdagavond 1 november in de Koepelkerk te Lierop.

Goud met een muzikaal tintje

Het gouden huwelijksfeest van Maria en Martien de Groot-van Asten is woensdag 28 augustus gevierd met feestelijke gezangen vanuit de Koepelkerk. Deze jubileumviering, waarin pastoor J. Zwirs voorging, kenmerkte zich door de bijzondere inbreng van de (klein)kinderen, alsmede van de collega zangers van mannenkoor A Capella. Na de plechtige viering werd het feest in een gezellige ambiance voortgezet. Mannenkoor A Capella bracht later op de avond nog een serenade. Dankwoorden, anekdotes en gelukwensen werden er uitgesproken en ook gezongen voor het gouden paar en genodigden.

Barones en minstreel houden uitbundig feestje

Thea, de fiere Jonkvrouw uit De Kempen en de Barones van een van de Acht Zaligheden (Bladel) en Jo, de stoere ridder, deken schrijver en minstreel uit de Astense Peel hebben zondagmiddag 25 augustus een uitbundig kroonjaar gevierd in zaal Nellie van Oosterhout in Lierop. Voor hun naaste familieleden en genodigden hadden de jubilarissen een mooi en muzikaal programma samengesteld, waarin ‘De Eikes’ op een eigen cabareteske wijze voor een gezellige intermezzo zorgde. Aan mannenkoor A Capella was de eer weggelegd om de feestparty muzikaal af te sluiten. Uit het veel omvattende repertoire werd met veel bravoure een aantal liederen gezongen. Met het aanbieden van de gelukwensen en het overhandigen van een kleurrijke bos bloemen aan het tweetal werden (muzikale)woorden van waardering uitgesproken. Jo en Thea zetten zich namelijk op diverse fronten in voor het koorgezelschap. Ook een dankjewel voor de vriendschap, de betrokkenheid en de gastvrijheid was er te beluisteren aan het einde van deze uitbundige en klankvolle dag.

Mannenkoor A Capella gaat op zomerreces

Veel belangstelling is er nog steeds te bespeuren onder de leden en genodigden voor de jaarlijkse recreatieve fietstocht met  een bezichtiging. Voor zevenen heeft zich op maandagavond 1 juli al een grote groep koorzangers verzameld bij de Koepelkerk. 

In een vlot tempo wist de groep, ondanks een aantal wegversperringen vanwege de reconstructiewerkzaamheden in het centrum van Lierop, de eerste lus van vijf kilometer goed te overbruggen.

In de Schoolstraat te Someren werd het koorgezelschap hartverwarmend ontvangen door Nellie en Frans van der Zanden. Tijdens het welkomstdrankje en een hartig hapje vertelde gastheer Frans met veel passie over zijn geliefde hobby: het houden, omgaan en verzorgen van kleindieren en gevogelte. Na deze voordracht leidde hij zijn gasten rond op het ‘boerenerf’ en beschreef de gastheer de vele soorten eenden die hij onder zijn hoede heeft.

Aan het einde van de leerzame bezichtiging werd een dankwoord uitgesproken door de voorzitter. Hij dankte Frans en Nellie voor het gastvrij onthaal op deze gracieuze avond, die voor velen als een boeiende avond kan worden omschreven. Dank ook aan hen, die deze bijeenkomst hebben voorbereid en dank aan allen, die gehoor hebben gegeven aan deze uitnodiging. Op weg weer naar Lierop werd er nog druk gekwetterd en geschetterd over het aangenaam bezoek aan deze eendenfarm. Tijdens het tweede gedeelte van de avond, de informele barbecueavond, liet iedereen zich de overheerlijke gerechten die door de traiteurs met smaak waren klaargemaakt, goed smaken.

Er was nog genoeg stof omhanden om de avond op een gezellige en ontspannende wijze voort te zetten. Een mooie gelegenheid ook om elkaar te ontmoeten aan het begin van het zomerreces of om de eerste vakantieverhalen al aan te horen in zaal Nellie van Oosterhout te Lierop.

Helemaal met zomerreces gaat A Capella nu ook weer niet. Er is een aangepast programma samengesteld voor de maandagavonden. Een programma dat  warempel afgewisseld wordt met zang en ontspanning.

 

 

Fietsavond en bezichtiging

Maandag 1 juli houdt mannenkoor A Capella zijn jaarlijkse landelijke fietstocht met een bezichtiging. Het vertrek is om 19.00 uur vanaf de Koepelkerk in Lierop. Na de eerste lus van vijf kilometers wordt het gezelschap ontvangen door een hobbyist in kleindieren en vogels.

 

Zomerprogramma

A Capella heeft ook dit jaar geen zomerreces. Er is een aangepast programma samengesteld voor de maandagavonden. Een programma, dat afgewisseld wordt met zang en ontspanning.

Maandag 1 juli fietstocht BBQ met een bezienswaardigheid. Het vertrek is om 19:00 uur vanaf de koepelkerk.
Woensdag 28 augustus viert het echtpaar Martien en Maria de Groot- van Asten zijn gouden huwelijksfeest. De dag begint om 13.00 uur met een jubileumviering in de koepelkerk. ’s Avonds is het koorgezelschap uitgenodigd voor een serenade.
Zondag 25 augustus heeft Jo Dat het koor uitgenodigd voor een miniconcert bij gelegenheid van een nieuw kroonjaar.
 
Maandag 9 september om 19.30 uur een miniconcert in zorgcentrum Keyzerinnedael te Helmond.
Vrijdagavond 1 november vindt om 20.00 uur het jaarlijkse Koepelconcert plaats in de Koepelkerk te Lierop. A Capella zal daar een aangepast programma brengen met een aantal nieuwe liederen.
Zondag 10 november pronkt de boeken- en platenbeurs op de agenda. De beurs vindt plaats van 11.00 tot 15.00 uur in gemeenschapshuis ‘De Vurherd’.
Maandag 11 november verzorgt A Capella een miniconcert in zorgcentrum De Nieuwenhof te Deurne.
Zaterdagavond 23 november staat het Sint Cecileafeest gepland voor leden en dirigent, commissarissen en genodigden.
Woensdag 11 december uitnodiging voor de gezellige kerst-in.
Woensdag 25 december luistert A Capella om 10.00 uur in de Koepelkerk de dagmis op bij gelegenheid van het Hoogfeest van Kerstmis.

Annie van Nuland viert kroonjaar

Vrijdagavond 7 juni heeft A Capella op het Eindje een serenade gebracht aan Annie van Nuland, de echtgenote van onze commissaris Piet. ‘Beste Annie, Jij en mannenkoor A Capella zijn nauw met elkaar verbonden.’ Je kunt wel spreken van een eenheid. Een aantal van ons herinnert jou nog het beste als het meisje van de zangvereniging. Jarenlang ben jij de gastvrouw geweest tijdens onze repetities in het sportpaviljoen ‘De Renkant’ en op deze locaties voor de barbcueavonden. Jouw en Piets gedrevenheid en betrokkenheid treffen wij nog steeds aan op onze evenementen. Jullie voelen je zeer betrokken bij A Capella. Met het aanbieden van deze ruiker bloemen wil A Capella dat graag onderstrepen’, aldus Jo Dat in zijn toespraak. Met een slotlied werd het officiële gedeelte afgesloten, waarna een toost werd uitgebracht. Annie nodigde het koor uit voor een aangeklede borrel.

Vlooienmarkt Lierop naar de Heesvenstraat

 

Mannenkoor A Capella uit Lierop heeft deze week alle zeilen bij moeten zetten om van de locatie aan de Heesvenstraat 21a een multifunctionele accommodatie te maken.

De organisatie mannenkoor A Capella en Topparty Verhuur en de gemeente Someren zijn er in geslaagd om dit toch te verwezenlijken. Zelfs de weergoden blijken de initiatiefnemers weer goed gezind te zijn, waardoor er onder een stralende hemelzon extra service verleend kan worden.

De poorten van het bedrijfsterrein aan de rand van de bebouwde kom worden op zondagmorgen 9 juni om elf uur geopend voor de toegestroomde koopjesjagers.  Zij kunnen dan tot 15.00 uur lekker op de markt ronddwalen of gewoon even op het terras zitten, om onder het genot van een kop koffie te genieten van alle bezigheden, die zich op deze locatie afspelen.

De bezoekers treffen er een veelvoud van nostalgische koopjes, waardevolle hebbedingetjes en duizend en een prachtige spulletjes aan. Op een speciale plek worden de vele nostalgische gebruiksvoorwerpen met opbod geveild.

Op de kledingafdeling treft u in alle maten en kleuren veel zomer- en winterkleding aan, dat voor een prikkie te koop wordt aangeboden. De markt is geopend van 11.00 tot 15.00 uur aan de Heesvenstraat 21a te Lierop. De nieuwe locatie ‘Heesvenstraat’ is ook vanuit Someren via de Somerenseweg goed bereikbaar, alsmede vanuit de richting Helmond, Geldrop, Mierlo en Asten via de Laan ten Boomen van beide richtingen goed bereikbaar De entree bedraagt voor volwassenen een euro per persoon.

Vlooienmarkt mannenkoor A Capella naar andere locatie

De jaarlijkse vlooienmarkt op de vertrouwde plaats bij zaal Nellie van Oosterhout zal door reconstructie- werkzaamheden in het centrum van Lierop uit moeten wijken naar een andere locatie. Na overleg met de gemeente Someren is gekozen voor het bedrijventerrein van Topparty Verhuur van Eric en Inie Hesius vanwege de goede infrastructuur.

De vlooienmarkt en kledingbeurs vinden nu plaats op zondag 9 juni van 11.00 tot 15.00 uur op het terrein aan de Heesvenstraat 21a te Lierop.
Op de veertig kramen wordt een veelheid aan goederen en waren te koop aangeboden. Voor een speldenprik zijn  goede bruikbare materialen, gebruiksvoorwerpen, speelgoedmaterialen, fietsen, computers, hobbymaterialen e.d. te verkrijgen. Nostalgische voorwerpen worden vanaf een speciale plek tegen opbod verkocht.
Kleding
Veel zomer- en winterkleding, in allerlei kleuren en maten, voor volwassenen en kinderen wordt vanaf de binnenplaats te koop aangeboden. Op deze plek worden ook elektronische apparaten verkocht.
Verder is op het terrein ook een terras ingericht voor een natje en een droogje, waardoor de markt wat extra’s te bieden heeft. Voor de dorpsbewoners een uitstekende gelegenheid voor een wandeling naar het buitengebied, waar zondag 9 juni volop bedrijvigheid is.
De locatie ‘Heesvenstraat’ wordt door middel van pijlen aangegeven. Aan volwassenen wordt een entree van een euro gevraagd.
 

Veel waardering voor mannenkoor A Capella

 

 
Met veel passie heeft mannenkoor A Capella de H. Eucharistieviering van zondag 7 april opgeluisterd in de Paulusparochie te Someren.
 
Naast de vaste gezangen van de Missa Quarta van C. Jaspers , Op 9, hebben de kerkbezoekers ook een aantal werken gezamenlijk mee uitgevoerd, waardoor de viering een speciaal karakter kreeg.
Voorganger pastoor J. Heeffer dankte het Lieropse koor voor de prachtige gezangen, waardoor de viering van ‘Beloken Pasen’ een heel bijzonder karakter kreeg.
Na het nuttigen van een kop koffie en een gezellig onderonsje met de parochianen keerde het koorgezelschap weer terug naar Lierop. In de vele gesprekken toonden de bezoekers hun waardering voor het mannenkoor. Zij zagen al weer uit naar een volgende ontmoeting.

Mannenkoor A Capella luistert H. Eucharistieviering op

Het Lieropse Mannenkoor A Capella luistert op zondagmorgen 7 april de H. Eucharistieviering op. Deze viering begint om half tien in de kerk van de Paulusparochie aan de Kerkweijerstraat te Someren.
 
Naast de vaste- en wisselende gezangen uit de Missa Quarta van C. Jaspers , Op 9, zal er ook volkszang uitgevoerd worden.
Voorafgaand aan de viering voert het koor een aantal religieuze- en profane muziekwerken uit van diverse componisten.
Iedereen is welkom om op deze zondagmorgen de H. Eucharistie mee te vieren, te luisteren of om mee te zingen.
 

Een laatste groet aan Riek Aben- van der Zanden

Maandagavond 11 maart heeft mannenkoor A Capella tijdens de avondwake in de Koepelkerk een muzikale groet gebracht en op een gepaste wijze een dankwoord uitgesproken. Dinsdagmorgen 12 maart hebben velen een laatste groet gebracht tijdens de plechtigheden in het crematorium te Heeze. 

Nieuws aangaande fusiebespreking

Donderdagavond 7 maart 2013 zijn de kerkbesturen van de parochies in de gemeentes Asten en Someren samengekomen in het zaaltje bij de Pauluskerk in Someren. 

Daar hebben zij - geleid door de heer Jac van Oppen, pastoraal werker van het bisdom van ’s-Hertogenbosch – in goede verstandhouding met elkaar van gedachten gewisseld over de condities voor het vormen van één nieuwe fusieparochie Asten-Someren.
De parochies hebben uitgesproken gefaseerd naar één parochie te willen toegroeien.
De Angelusparochie – waarin eerder de parochies in Asten, Heusden en Ommel samengingen – willen in ieder geval tot 1 januari 2014 te tijd nemen om hun parochie verder vorm te geven.
De parochies in de gemeente Someren hebben afgesproken om woensdag 15 mei om tafel te gaan zitten en gezamenlijk het traject naar een nieuwe parochie verder uit te werken.
De parochies delen de overtuiging dat voor de vorming van een succesvolle fusieparochie deze geleidelijk en in goed overleg tot stand moet komen.

Riek Aben- van der Zanden overleden

 
 

Zaterdag 9 maart heeft mannenkoor A Capella het droeve bericht ontvangen, dat Riek Aben- van der Zanden vrijdagavond toch nog vrij onverwachts is overleden.
 
Riek was een graag geziene gast bij de muzikale en andere evenementen van mannenkoor A Capella. Trouw volgde zij de verrichtingen van het koor of ondersteunde zij de jaarlijkse doe-activiteiten.
Bij al deze bezigheden toonde zij zich een echte gastvrouw en was zij een ware ambassadeur voor de vereniging.
 
Voor je grote betrokkenheid en je warme support, die A Capella in bijna vijftig jaar van je heeft mogen ontvangen, is het koor je veel dank verschuldigd.
‘Beste Riek, dank je wel…”.
 
Mannenkoor A Capella wenst Jan met zijn gezin veel sterkte toe om dit zware verlies te kunnen dragen.
 
Tijdens haar avondwake zal mannenkoor A Capella de gezangen muzikaal opluisteren. Deze viering is op maandagavond 11 maart om 19.00 uur in de parochiekerk van de Heilige Naam Jezus in Lierop.
 
 

Mannenkoor A Capella presenteert jaarprogramma

 

´Nog een keer terugkijken op 2012 en samen vooruitblikken op 2013, dat is het parool voor vanavond´, aldus voorzitter Harrie van der Sanden in zijn openingswoord tijdens de drukbezochte algemene vergadering van mannenkoor A Capella uit Lierop.

´A Capella. een koorgezelschap van bijna dertig zangers, dat wekelijks met veel plezier en genoegen repeteert en op gepaste wijze een klankvol optreden verzorgt. Dat is iets om trots op te zijn´.

De vele muzikale en goedverzorgde optredens in de regio, alsmede het concert tijdens de internationale Floriade in Venlo, de concertreis naar Amsterdam, de rouw- en trouwvieringen in de Koepelkerk en de daarbij behorende resultaten werden zeer overzichtelijk weergegeven door secretaris-penningmeester Jo Dat. De kascommissie Huub van den Eikhof en Willie Donkers verleenden het bestuur decharge voor het gevoerde beleid, dat met applaus werd ondersteund.

Opvallend was dat de vereniging het ook aangedurfd heeft om dagelijkse belevenissen uit het menselijke leven eens nader uit te laten belichten door geestelijk verzorgen Betty Morel. Veel dank werd uitgebracht aan de diverse commissies voor de hun inbreng en ondersteuning bij de uitvoeringen van het programma.

Het jaarprogramma ´Waar woorden tekort schieten, spreekt de muziek´herbergt het koorgezelschap, naast de reguliere optredens, een concertreis en een aantal uitnodigingen (opluisteren van de H. Eucharistievieringen en mini-concerten), nog diverse nevenactiviteiten.

De stichting Koepelconcert heeft mannenkoor  A Capella benaderd voor het Koepelconcert van vrijdag 1 november 2013. Een mooie uitdaging voor het koor om zich verder te profileren als een enthousiaste en muzikale vereniging. Verder verleent A Capella zijn medewerking aan de Lieropse Bonte Avonden van vrijdag 1 en zaterdag 2 februari.

Bij de bestuursverkiezingen werden de aftredende leden Piet van Oosterhout en Harrie Gubbels bij acclamatie herkiezen. Met een geanimeerde rondvraag werd de vergadering naar ieders tevredenheid afgesloten.

 

Heerlijk zo'n kniepertje

 

Het is er weer tijd voor: ‘Kniepertjes. Kniepertjes zijn dunne wafeltjes, die traditioneel rond de jaarwisseling worden gebakken in het Noorden en Oosten van ons land.
Volgens de traditie zijn de kniepertjes in december plat, omdat het oude jaar zich volledig heeft ontvouwen. Vanaf nieuwjaarsdag worden deze gepresenteerd als rolletje: ‘Het nieuwe jaar moet zich nog ontrollen’ om te kunnen terugzien wat er gebeurd is en wat wij hebben meegemaakt in Lierop.
Wat het nieuwe jaar 2013 in petto heeft, weet men niet. Dit geldt voor iedereen persoonlijk en voor de samenleving waarvan wij deel uitmaken in dorpsverband, in Nederland, Europa en zelfs wereldwijd. Wat de toekomst van de Lieropse parochie Heilige Naam Jezus gaat worden is te vergelijken met een opgerold ‘kniepertje’.
Nieuwjaarsreceptie
In gemeenschapshuis ‘De Vurherd’ hebben de ingezetenen hun nieuwjaarswensen uitgewisseld.
Voorzitter Ferd Raaymakers van de Belangengroep Lierop verwelkomde de vele belangstellenden. Er is altijd wel een momentje tijd om het 0udjaar de revue te laten passeren, maar ook om een visie te geven over het onbeschreven jaar 2013’.
Lierop en de Lieropse koepelkerk hebben veelvuldig in het nieuws gestaan met betrekking tot de parochiële samenvoegingen in het Bisdom Den Bosch. Of Lierop een status apart wil, kan of moet verwerven binnen het bisdom is een open vraag. De tijd zal het leren.
Wim Steenbakkers, redactielid van maandblad De Koepel, stond stil bij het jubileum van het maandblad. Tegen de nieuwe media stroom in blijven zo’n zeshonderd Lieroppenaren trouw abonnee van De Koepel. Hoe het jubileum nu te vieren?
De titel van ‘Lieropse Mens viel dit jaar warempel ten deel aan Huub van den Eikhof. Directe aanleiding is het beëindigen van zijn correspondentschap bij het Eindhovens Dagblad. Een groot aantal jaren, 25 jaar, heeft Huub in de breedste zin van het woord het Lieropse nieuws vergaard voor het E.D. Veel kortom verhaaltjes en verslagen over verenigingen en maatschappelijke onderwerpen vloeiden uit zijn pen. Een niet altijd even gemakkelijke taak om dagelijks tegen de deadline aan te werken. Naast het correspondentschap heeft Huub zich breed ingezet voor de Lieropse gemeenschap, waarvoor hij reeds eerder begiftigd is met een Koninklijke onderscheiding.

……….

Commissaris Antoon van den Broek begraven

 

´Het is, zoals het is'

 

In de druk bezette Koepelkerk te Lierop heeft zaterdag 29 december de uitvaartplechtighden plaatsgevonden van Antoon van den Broek. De viering waarin pastoor J. Zwirs voorging, werd opgeluisterd door mannenkoor A Capella, waar de overledene commissaris van was. Muzikale klanken waren er ook te beluisteren van trompettist Frank van Gastel.

Velen hebben zaterdagmorgen een laatste groet gebracht aan een gedreven man, die nog zoveel voor ogen had. 

 

In memoriam Antoon van den Broek

Vanaf nu zal kerst altijd anders zijn.

Op Eerste Kerstdag, 25 december, heeft Martha van den Broek- Sleegers het droeve bericht medegedeeld, dat haar lieve man Antoon van den Broek is overleden. In de Koepelkerk te Lierop vindt op zaterdag 29 december om 11.00 uur de afscheidsviering plaats, die door mannenkoor A Capella zal worden opgeluisterd.
Bij mannenkoor A Capella heeft de vereniging Antoon van den Broek leren kennen als een eenvoudig persoon, die een brede belangstelling toonde in de alledaagse dingen. Met zijn echtgenote Martha en zijn gezin volgde Antoon trouw de verrichtingen van het koor. Zij waren graag geziene gasten bij de diverse activiteiten van het koor. Ondanks zijn ziekte bleef hij tot het laatst  zijn interesse tonen in het koor.
Met dankbare en muzikale herinneringen aan een gerespecteerd mens neemt mannenkoor A Capella tijdens de uitvaartplechtigheden afscheid van zijn gewaardeerd commissaris Antoon van den Broek.
Veel sterkte en moge de goede herinneringen het verlies verzachten.
Met oprechte deelneming.
Mannenkoor A Capella.   
 
 
 
 
 
 

Een Lichtpunt op de donkerste dagen

In Lierop is op de meest besproken dag van 2012, woensdag 12.12.12, als een lichtpunt op de donkerste dagen van het jaar de kerst-in ´Kerstmis... feest van het Licht´ gevierd.

De spirituele voordracht ‘Alles wat we zien zal voorbijgaan, maar het licht... dat blijft‘ is onder een aandachtig gehoor verwoord door de geestelijk verzorger, mevrouw Betty Morel. Zij is werkzaam bij de Archipel Zorggroep en bij de hospices in Eindhoven en Helmond. Vanuit haar levensbeschouwelijke visie verduidelijkte, zij dat ook een onvoltooid leven, voltooid mag zijn. Ondanks soms een veel te vroeg heengaan van een geliefd persoon.
Op een inventieve manier hebben ook de koorgezelschappen onder leiding van Marion van Eijk en Trudy Isbouts en de ensembles Willie Donkers, Klaas van Nuland, Jan Bartels en Theo van Brussel tijdens deze sfeervolle verlichte en ingerichte zaal hun kerstgevoelens tot uitdrukking kunnen brengen.
‘Kerstmis kent vele (kleur)symbolen´. Deze herkenningstekens staan vooral voor eeuwigdurende hoop, licht en leven´, aldus A Capella voorzitter Harrie van der Sanden aan het slot van de avond. ‘Het is passend om ook met Kerstmis de dagelijkse belevenissen uit het menselijke leven eens nader uit te belichten’.
Om deze gedachten op weg naar Kerstmis levendig te houden, werd iedereen verrijkt met een leuke kerstattentie, een potpourri-brander met geurwax. Met een muzikale hulde door Piet van Oosterhout en Klaas van Nuland aan Lierops vergezicht, de Koepelkerk en zijn herder, werd deze kerst-in in stijl afgesloten, waarna nog een gezellige nazit volgde. 
 
Geestelijk verzorger, mevrouw Betty Morel, te gast tijdens viering ‘Kerstmis… feest van het Licht’.
 
 
 
 

Kerst- in

Woensdag 12 december verzorgt een aantal culturele koorgezelschappen de muzikale kerst-in ‘Kerstmis feest van het Licht’. Deze avond voor genodigden begint om 20.00 uur in zaal Nellie van Oosterhout te Lierop.

De koorgezelschappen seniorenkoor De Koepelzangers, gemengde zangvereniging De Bosgalm en mannenkoor A Capella  zullen op een creatieve manier hieraan uitdrukking geven. 
 
Het thema van deze avond‘Alles wat we zien zal voorbijgaan, maar het licht... dat blijftzal verwoord worden door gastspreker mevrouw Betty Morel. Zij is werkzaam als geestelijk verzorger bij de Archipel Zorggroep en bij de hospices in Eindhoven en Helmond.
 
 

Ceciliafeest een kleurrijke avond

Door vele koorgezelschappen is in het weekend de jaarlijkse feestavond ter gelegenheid van Cecilia, de patrones van alle koorzangers en organisten, gevierd. Deze bijzondere avond van mannenkoor A Capella heeft plaatsgevonden op zaterdag 24 november in de sfeervolle zaal ‘Nellie van Oosterhout’ in Lierop.

Na het openingswoord door de voorzitter en de prelude over de amusementsgroep ‘De Eikes’ volgde een leuk, muzikaal en interactief programma, waar vooral de onderlinge vriendschapsbanden tot uitdrukking kwamen.
Het theaterprogramma werd onderbroken voor de huldiging van voorzitter en zanger Harrie van der Sanden, die een kroonjaar te vieren had. Collegabestuurder Piet van Oosterhout omschreef de jubilaris als een vaardig en handig bestuurder, die over een goed en breed netwerk beschikt en zichop vele fronten zich inzet in het belang van mannenkoor A Capella. Met een paar anekdotes uit zijn dagelijkse leven besloot Piet zijn felicitaties namens het koorgezelschap.
Na dit intermezzo werd het programma voortgezet door ‘De Eikes’, dat een non-stop muzikaal programma bracht van nationale en internationale levensliederen met vele hoogtepunten, waaronder het alom bekende ‘Ave…, ave’.  Deze gevarieerde avond werd met veel samenzang en onder het genot van hartige hapjes gevierd. Mannenkoor A Capella, een eigentijds koor met veel ambities, op weg naar het gouden bestaansfeest in 2016.

Ceciliafeest

 

 
De koorleden van het mannenkoor A Capella en genodigden vieren op zaterdag 24 november het Ceciliafeest. De avond begint om 20.00 uur in zaal Nellie van Oosterhout in Lierop.
Op zondag 25 november om 10.00 uur luistert het mannenkoor de H. Eucharistieviering op in de Koepelkerk. Voor de levende en overleden leden wordt ter hunner intentie een Heilige Mis opgedragen. 
 

´Dank je wel concert´

 
Op weg naar haar 73e verjaardag heeft mannenkoor A Capella maandagavond 12 november voor Riek Aben- van der Zanden een ´Dank je wel concert´ gebracht.
Uit het veelomvattende repertoire heeft Riek een aantal liederen uitgekozen, dat haar na aan het hart ligt. In haar woning galmde de meerstemmige lofliederen met als slotakkoord ´A Capella heeft gezongen, was een grote wens van jou. Zie het als een serenade, A Capella blijft je trouw.
De gezangen werden onderbroken met de hart verwarmende woordjes ´Een ´Dank je wel´ aan Riek, een echte ambassadeur, een charmante en goedlachse gastvrouw voor mannenkoor A Capella´.
Aan het einde van het optreden nam Riek de regie over en dankte allen allerhartelijkst voor dit muzikale intermezzo, waarna zij iedereen persoonlijk de hand schudde bij het naar huis gaan. Adieu.

De boeken- en platenbeurs geslaagd

 

De boeken- en platenbeurs is, mede door de grote stroom aan belangstellenden, weer goed verlopen voor mannenkoor A Capella. Bij aanvang van de beurs, half elf, waren al vele ‘speurneuzen’ aanwezig.  Aan de hand van het ‘verlanglijstje’ was jong en oud  op zoek naar speciale titels en/of muzieknummers. Een aantal slaagde in zijn doel, waardoor de verzameling weer groter werd. Tot aan sluitingstijd was het een komen en gaan van bezoekers naar gemeenschapshuis ‘De Vurherd’ te Lierop.
Op de tweede zondag van november 2013 pronkt de boeken- en platenbeurs weer op de evenementenkalender van Lierop.

Toon van Lierop overleden

 

Dinsdag 6 november bereikte mannenkoor A Capella het droeve bericht, dat Toon van Lierop op 89-jarige overleden was. Toon behoorde tot een van de eerste leden van het Lieropse mannenkoor. Vanuit Hersel fietste hij op de maandagavond, wanneer er geen vergadering was van de Kleindiersportvereniging, naar de repetities. Op latere leeftijd reed hij met buurman Jack Gubbels mee. Na zijn verhuizing naar Someren is hij nog een tijd door zijn collega zangers uit Someren opgehaald. Met het klimmen der jaren en doordat zijn gezondheid hem en beetje in de steek liet, werd het steeds moeilijker om de activiteiten te blijven volgen.

Zaterdagmiddag heeft A Capella aan zijn tenor een laatste muzikale groet gebracht tijdens de uitvaartplechtigheden in de Koepelkerk in Lierop.

Voor het opluisteren van de afscheidsviering sprak de familie Van Lierop- Fransen haar dank uit aan het koor.

 

Lierop toont haar gastvrijheid tijdens het PPC 2012

 

 
Gemeenschapshuis De Vurherd was zaterdag 3 november het gastvrij onderkomen voor de echtparen, die dit jaar hun gouden- of diamantenhuwelijksfeest vierden. 
De gouden en diamanten echtparen werden in Lierop allerhartelijkst ontvangen door lady speaker Annette Wilde. Burgemeester Veltman sprak hierna namens de gemeente Someren zijn gelukwensen uit aan de genodigden. Hierna volgde een non-stop programma van een aantal Lieropse culturele verenigingen. Het spits werd afgebeten door het Seniorenorkest Groot-Someren. De slotakkoorden waren voor de fanfare Sint Willibrordus, terwijl de gemengde zangvereniging De Bosgalm en mannenkoor A Capella voor leuke muzikale intermezzo’s zorgden. Ook werden er sprekende beelden uit de periode rond 1962 vertoond. Het jaar waarin 63 echtparen, waarvan er acht hun 60-jarig huwelijk vierden, elkaar het ja-woord beloofden. Verder maakten een gezellig praatje, een drankje en een hapje de middag helemaal compleet voor de genodigden.
Het estafette PPC- stokje is doorgegeven aan de kern Someren-Heide, die in het gemeenschapshuis De Bunt, het derde Pracht Paren Concert 2013 gaat organiseren.

Allerzielen viering

 

Zondag 4 november werd het feest van alle zielen (Allerzielen) gevierd. In de Allerzielenviering worden alle gelovige zielen van de gestorven herdacht. In gebed en met gezang worden in het bijzonder herdacht de vijftien parochianen, die dit jaar gestorven zijn. Kinderen legden een eigengemaakte herdenkingsteken neer bij de kruisjes van de overledenen.

Aan het einde van de viering mocht  A Capella op een gepaste wijze ook van landelijk journalist Dora Rovers  de waardering in ontvangst nemen voor de muzikale gezangen tijdens de H. Eucharistieviering in de Koepelkerk. Zij was op zoek naar bouwstenen voor haar artikel over de veranderingen in de kerk en de daarmee gepaard gaande betrokkenheid van de parochianen.

 

 

Boeken- en platenbeurs Lierop

Boeken- en platenbeurs Lierop

De boeken- en platenbeurs van mannenkoor A Capella vindt plaats op zondag 11 november om 10.30 uur in gemeenschapshuis De Vurherd aan de Offermansstraat te Lierop.

De veelheid aan nieuwe opgehaalde boeken en platen wordt voor een aantrekkelijke prijs aangeboden. Het assortiment in gebruikte & nieuwe boeken, cd’s en grammofoonplaten en singles is weer bijzonder groot, waardoor er voor elk wat wils bijzit. Op de beurs treft u kinderboeken, strips, (streek)romans, studieboeken en sportboeken, alsmede veel vrijetijds-  en wetenschapsboeken aan. Op het gebied van pop- en wereldse muziek en koorliederen, een groot arsenaal aan Nederlands-, Engels-, Frans- en Duitstalige liederen. De beurs wordt om 14.30 uur gesloten. De entree bedraagt een euro voor volwassenen.

 

Zongdagmorgenconcert in Berkenheuvel

 

‘De Vrienden van Berkenheuvel’ hebben mannenkoor ‘A Capella’ uitgenodigd om een zondagmorgenconcert te verzorgen in Zorgcentrum ‘Berkenheuvel’ te Geldrop.  A Capella uit Lierop zal een populair liederenconcert onder de naam: ‘Met muziek wordt elk moment leuker’ op 11 maart a.s. ten gehore brengen.
Met  enthousiasme en een grote passie voor zingen zorgen de koorleden met een  grote diversiteit aan liederen  voor een gezellige muzikale ochtend. Ook is er ruimte voor een interactief programma, waardoor jong en oud de zangkunst kunnen beoefenen.
Het mannenkoor A Capella is 1966 opgericht. Het repertoire omvat sinds de oprichting a Capella werken en meerstemmige (inter)nationale liederen uit de muziekliteratuur. Het koor voert regelmatig bijzondere werken uit en verzorgt optredens in de regio.
Mannenkoor A Capella staat onder leiding van dirigent Marion van Eijk. Het concert ‘Met muziek wordt elk moment leuker’ vangt aan om 10.30 uur en duurt tot 11.30 uur.

Een bonte mengeling van acts

Onder muzikale klanken van de hofkapel De Koepelblazers werd  vrijdag- en zaterdagavond  10-11 februari  door de duopresentatoren Annette Wilde en Willy Honings de Bonte Avond van c.v. De Kaauw Voetjes gepresenteerd in de residentie ‘Zaal Nellie van Oosterhout’ in Lierop.

Het publiek heeft een zeer gevarieerd programma aangeboden gekregen waarin klets, zang, dans en voordrachten de hoofdgerechten waren van de Bonte Avond. Tot het illustere gezelschap  van tonpraters, muziekgroepen en entertainer behoorde ook mannenkoor A Capella, dat na een aantal jaren van afwezigheid weer op de bühne te bewonderen was. En dat ging het gezelschap bijzonder goed af. Een staande ovatie na afloop van het optreden ‘Voor mannen, die willen zingen, was de beloning van een aantal weken hard werken. Met een spitsvondig en lyrisch praatprogramma wisten de zangers de gevoelige snaar te raken met vrouwvriendelijke nummers. Ook de werkzaamheden van een gerenommeerd KNVB-consul,  kwamen aan de orde. Een kijk op de duizend en één spulletjes van de vlooienmarkt. Tot slot werd een toost gebracht ‘op al onze vrienden’. Dit werd onder een staande ovatie gezongen.

 

Kroonjaar

In een volledige koorbezetting was vrijdagavond 26 januari A Capella te gast in zaal Nellie van Oosterhout om het kroonjaar van collega-zanger Jan van Bussel extra cachet te geven.

Op het recept staan een miniconcert, het aanbieden van de gelukwensen, alsmede een dankwoordje op deze bijzondere locatie.

´Het is al bijna vijf jaar geleden, dat Jan kwam informeren over A Capella. Hij vond het een prachtig en actief koor, dat aan de weg timmert. Het koor spreekt mij wel aan. Over een paar jaar dan gaan wij genieten van Vadertje Staat en om dan al achter de geraniums te gaan zitten daar voel ik niet veel voor en ´ons Maria´dacht er ook zo over´. En zo geschiedde het.

´Jan en Maria, een koppel, waarop A Capella veelvuldig een beroep kan doen. Een aanwinst voor het koor´, aldus de voorzitter. Zijn woorden werden onderstreept met een aantal feestelijke verzoeknummers en een stevige ruiker bloemen. In zijn dankwoordje maakte Jan het koor verder deelgenoot van de avond.

 

 

Mannenkoor A Capella kent gedreven jubileumjaar

 

 
Mannenkoor A Capella heeft maandagavond haar 46ste algemene ledenvergadering gehouden. De drukbezochte vergadering heeft plaats gevonden in zaal Nellie van Oosterhout te Lierop.
 
Het jaarthema “A Capella… voor mannen, die willen zingen’’ heeft succes opgeleverd. Er is hard gewerkt om tot een daadwerkelijke invulling te komen. De werkzaamheden zijn niet tevergeefs geweest. Een aantal aspirant leden heeft zich spontaan aangemeld waardoor het koor meer mogelijkheden krijgt in zijn repertoirekeuze. Voorzitter Harrie van der Sanden sprak namens het bestuur zijn waardering uit over de vele uren, die de leden en  hun partner in de weer zijn geweest voor de vereniging.
Op deze manier kan het koor de onkosten in bedwang houden. De recessie waar de samenleving momenteel mee te kampen heeft ook invloed op A Capella.  
 
Het jaarverslag van secretaris-penningmeester Jo Dat, samengesteld met medewerking van Klaas van Nuland, gaf o.a. een uitgebreid overzicht van de diverse muzikale uitvoeringen.
De aanbeveling van de kascommissie om de contributie te verhogen, mede n.a.v. het financieel verslag en de huidige recessie waarmee ook A Capella te maken heeft, kreeg veel commentaar. Na een stevige discussie werd het voorstel met ruime meerderheid van stemmen aangenomen.
Naast de vele reguliere uitvoeringen zijn er ook plannen voor optreden bij de Internationale Wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade 2012, een concertreis naar Amsterdam en een jubileumconcert bij de KWB Boxtel.
Na een schriftelijke stemming werd de reglementair aftredende voorzitter H. van der Sanden unaniem herkozen tot voorzitter.
Na de geanimeerde rondvraag werd deze levendige jaarvergadering afgesloten met het jaarthema ‘Met muziek wordt elk moment leuker’.
 
 

A Capella houdt jaarvergadering

Mannenkoor A Capella houdt op maandagavond  6 februari 2012 haar algemene vergadering. Deze vergadering vangt aan om 20.00 uur in zaal Nellie van Oosterhout te Lierop.

 

Het bestuurt evalueert met de leden het verenigingsjaar 2011 en bespreekt het jaarprogramma 2012. Naast de vaste agendapunten gaat de aandacht uit naar de bestuursverkiezing.

Aftredend en herkiesbaar is Harrie van der Sanden. Kandidaten kunnen zich aanmelden tot aan de vergadering bij secretaris Jo Dat, telefoon 0493 692618.

 

Fijne kerstmis

 

 
 
 
Aan het einde van het klankvolle jaar wensen wij u fijne Kerstmis,
gezellige jaarwisseling en een klankvol en gezond 2012.
Mannenkoor A Capella
 

Peter en Ria vieren robijnen huwelijksfeest

Woensdag 14 december was het feest bij Ria en Peter van Schalen- van Mill. Op die dag waren zij veertig jaar getrouwd. Omringd door hun naaste familieleden en vriendenkring werd het feest op zaterdagavond 17 december gevierd in Zaal Nellie van Oosterhout, gelegen in het bruisende en het aloude en vertrouwde Peeldorp Lierop.

Voor het muzikaal optreden van mannenkoor A Capella werd de feestavond onderbroken. Het mannenkoor onder leiding van dirigent Marion van Eijk verzorgde met veel verve een populair miniconcert voor het robijnen bruidspaar en genodigden. Namens het koor werden de gelukwensen aangeboden door de preses. ‘Beste Ria en Peter, onze jongens zijn er om u graag de felicitaties aan te bieden en tevens onze dank te tonen voor de jaarlijkse bijdragen aan onze muzikale evenementen, activiteiten of bedrijvigheden. Muziek maakt plezier en plezier maakt muziek’, zijn de basis begrippen van dit enthousiast koorgezelschap, waar u al jaren deel van uitmaakt’. Een stevig ruiker bloemen voor de bruid onderstreepte de woorden en het applaus.  
De trotse bruidegom was zeer ontdaan en dankte het koorgezelschap voor dit hartverwarmende muzikale optreden. ‘Ben bijzonder trots om dit koor, waar ik zelf ook bij ben, aan mijn familie voor te stellen, dat op dit late tijdstip met veel geestdrift hun vocale klanken laat horen. Hartelijk dank namens mijn bruid Ria en de kinderen. Jongens, wij nemen er nog eentje op en voor mannen die willen zingen, kom bij A Capella’.

Meet & Greet Christmas evening

Meet & Greet Christmas evening van woensdag 14 december kenmerkte zich door een gezellig samenzijn en om met elkaar op een informele manier kennis te maken. En de muziek is daarbij een uitstekend middel. Zingen, buurten en een hartige hapjes en voordrachten waren de ingrediënten van de meet & greet avond.

Drie verschillende culturele verenigingen, seniorenkoor De Koepelzangers, gemengde zangvereniging De Bosgalm en mannenkoor A Capella, met op deze avond gezamenlijke belangen en een doel voor ogen een bijdrage te leveren aan het sociale en culturele leven in Lierop.
Het zijn niet alleen kerstliederen en kerstmelodieën, die ten gehore zijn gebracht, maar ook declamaties, dansen, eenakters, duetten, maar ook sfeervolle muziek die uitstekend paste op weg naar het Hoogfeest van Kerstmis. Een ruim twee uur durende kerstshow zorgde voor een schitterend palet aan kerstmuziek en op een creatieve wijze gebracht door eigen leden in de fraai aangeklede wintertuin van Nellie van Oosterhout.
Aan het einde van de avond werden felicitaties uitgesproken aan het adres van pastoor Zwirs vanwege zijn verjaardag.
Mannenkoor A Capella en seniorenkoor De Koepelzangers dankten de organiserende vereniging heel hartelijk voor de aangeboden gastvrijheid. Met een kerstwens werd deze sfeervolle Meet & Greet Christmas evening afgesloten.

‘De stars’ brengen klankvol miniconcert

Maandagavond 12 december heeft mannenkoor A Capella een miniconcert gegeven aan de bewoners en gasten van Zorgcentrum ‘De Nieuwenhof’ in Deurne. De belangstelling was bijzonder groot te noemen aan het begin van de nieuwe week. 

De algemene activiteitenbegeleiding Henriette Maas en Tonny Wijnands met ondersteuning van een aantal vaste vrijwilligers hadden er voor gezorgd dat alle gasten aanwezig waren in ontmoetingszaal ‘De Driesprong’.
Mannenkoor A Capella stond een geweldige ontvangst te wachten. ‘De Stars’ uit Lierop, zoals het koor aangekondigd wordt, zijn weer neergestreken in het theater ‘De Nieuwenhof’ en daar zij wij bijzonder trots op. Welkom heren en dirigent Marion.
Het ijs was voor beide partijen gebroken. Een leuk en gevarieerd programma had de muziekcommissie samengesteld, waarin een interactief programma was ingebouwd. Een juiste keuze na later op de avond zou blijken.
Tussen de optredens door werd het koorgezelschap aller hartelijkst ontvangen in de directiekamer, waar het Lieropse gezelschap zich te goed deed aan de heerlijke spijzen en een koel drankje.
Het intermezzo met de leden van het koor en de talkman van de avond Tonny Wijnands was smaakvol. Om diverse redenen werd een aantal leden gehuldigd. Was het vanwege een kroonjaar bij de vereniging, of vanwege het behalen van een unieke sportprestatie of anderzijds om het zingen van een aantal solowerken. Het werd allemaal smaakvol gepresenteerd.
 
Het tweede gedeelte van de avond sloot goed aan op de voorbereidingen van het Hoogfeest van Kerstmis. Heel toepasselijk sloot mannenkoor A Capella de avond af met een aantal (meer)stemmige kerstliederen en samenzang. Geheel in de stijl van de avond sprak de voorzitter een kerstgedachte uit. Hij dankte tevens de organisatie voor het gastvrij onthaal in deze sfeervolle ontmoetingshal, waar het ‘Nu sijt wellekome’ nog lang bleef galmen in de gangen van het Zorgcentrum ‘De Nieuwenhof’. Een dankbaar applaus aan het einde van het concert was de beloning van de gasten voor een paar uurtjes gezelligheid dat gebracht werd door de ‘Stars’ uit Lierop, dat deze keer met een aantal aspirant-leden was aangevuld.
 

Populair concert in Zorgcentrum De Nieuwenhof

Mannenkoor A Capella sluit haar optredens in de regio af met het jaarlijkse populaire miniconcert in Zorgcentrum De Nieuwenhof in Deurne.

Het concert vindt plaats op maandagavond 12 december om 19.30 uur. Onder leiding van dirigent Marion van Eijk zingt het koor een aantal populaire liederen uit de shows ‘Storm op zee’ en ‘Ladies’. In de voorbereidingen op het Hoogfeest van Kerstmis  besluit A Capella heel toepasselijk. de avond met (meer)stemmige kerstliederen en samenzang.

Kerstinstuif

De gemengde zangvereniging De Bosgalm heeft de organisatie op zich genomen van de kerstinstuif van woensdag 14 december in zaal Nellie van Oosterhout te Lierop. De avond begint om 20.00 uur.

Naast de organiserende vereniging nemen verder deel het seniorenkoor De Koepelzangers en mannenkoor A Capella. Zij brengen een gevarieerd kerstprogramma. Op het programma staan verder nog een aantal gastoptredens.  

 

Herfstconcert

Op uitnodiging van het gemengdkoor Melodia uit Geldrop heeft mannenkoor A Capella een leuk, gevarieerd en klankvol programma gebracht tijdens het Herfstconcert. Het concert heeft plaatsgevonden  op zaterdag 17 oktober in  ontmoetingscentrum het Kruispunt aan de Slachthuisstraat in Geldrop. De beide koren verzorgden twee blokken met gevarieerde koorwerken. Mannenkoor A Capella had gekozen voor het showprogramma ‘Storm op zee’ en de show ‘Ladies’. Een verrassende presentatie met veel solistische werk en een interactief programma, waren de ingrediënten waar het talrijke publiek smaakvol van genoot en voor de goede toon zorgde in deze klankvolle zaal. Aan het einde van de avond werden door de voorzitters dankwoorden uitgesproken voor de uitnodiging en de medewerking aan het geslaagde herfstconcert.

Tijdens het informele gedeelte werden de vriendschapsbanden aangehaald en weer nieuwe contacten gelegd voor andere concerten.

Sint Ceciliafeest

Het traditionele Sint Ceciliafeest op zaterdagavond 26 november viert mannenkoor A Capella in zaal Nellie van Oosterhout. De avond begint om 20.30 uur, waarvoor de ereleden, leden en commissarissen met hun partner van harte uitgenodigd zijn. Een gevarieerd muzikaal, cultureel en feestelijke avond, waarbij een drankje en een hartige hap niet zullen ontbreken. Vanaf 20.00 uur verwelkomen wij u in zaal Nellie van Oosterhout aan de Van Dongenstraat 18 te Lierop.

Drukbezochte boeken- en platenbeurs

Mannenkoor A Capella kent drukbezochte boeken- en platenbeurs.

Op de tweede zondag van november, zondag 13 november, heeft de traditionele boeken- en platenbeurs van mannenkoor A Capella plaatsgevonden. Vanaf 10.30 uur tot laat in de namiddag schuifelden vele boeken- en platenliefhebbers langs de uitgestalde tafels met boeken en platen in gemeenschapshuis De Vurherd in Lierop.

De Lieropse markt kenmerkt zich echter niet alleen door kwantiteit, maar ook door kwaliteit. Het beursaanbod varieert van (streek)romans voor volwassenen tot schoolboeken en van wetenschappelijke boeken tot sportboeken en een groot aantal (kinder)puzzels, alsmede een reeks singels en verzamel lp’s. Opvallende was het aantal informanten, dat rondliep om de bezoekers met raad en daad bij te staan op deze markt. Een aantal slaagde erin om zijn slag te slaan, waardoor de kopers in het bezit kwamen van een exclusief boek of plaat voor hun exclusieve verzamelingAan het einde van de dag kon het organiserende koorgezelschap terugzien op een geslaagde dag.

 

De  jaarlijkse boeken- en platenbeurs 2012 vindt plaats op de tweede zondag van november, zondag 11 november van 10.30 tot 14.30 uur in gemeenschapshuis ‘De Vurherd’ aan de Offermansstraat te Lierop.